Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan een miljoen mensen opgeroepen om hun huis te verlaten

Het Japan Meteorological Agency (JMA) rapporteerde recordregens in de prefectuur Hiroshima en in het noorden van het eiland Kyushu.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Waarschuwing in Japan. Meer dan een miljoen mensen werden gevraagd hun huizen te evacueren nadat recordregens op zaterdag 14 augustus overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakten in het westen van Japan. De autoriteiten in de prefectuur Hiroshima en het noorden van het eiland Kyushu hebben de hoogste waarschuwing afgegeven om hen te evacueren.

Het Japan Meteorological Agency (JMA) heeft melding gemaakt van ongekende hoeveelheden regen in deze regio. Op televisiebeelden zijn mensen te zien die gered zijn uit reddingsboten op overstroomde straten in Kurumi City (prefectuur Fukuoka), terwijl een modderige stroming begint te stromen in de nabijgelegen prefectuur Saga.

Een 59-jarige vrouw is gedood en twee leden van haar familie vermist in Unzen, in het zuidwesten van het land, nadat twee huizen waren begraven in een aardverschuiving, volgens een lokale ambtenaar. Takumi Kumasaki. “Meer dan 150 soldaten, politie en brandweerlieden zijn gestuurd om te helpen bij noodhulpoperaties”, voegde hij eraan toe, Het is uit te leggen. Ze zijn op zoek naar de vermisten, terwijl ze letten op mogelijke aardverschuivingen als de hevige regen aanhoudt.”

Wetenschappers zeggen dat de wereldwijde klimaatverandering ervoor zorgt dat de atmosfeer opwarmt om meer water te bevatten, waardoor de risico’s en de intensiteit van intense neerslag toenemen.

Begin juli veroorzaakten stortregens een verwoestende modderstroom in de badplaats Atami, ongeveer 100 kilometer ten westen van Tokio, waarbij 23 doden en vier vermisten vielen. In juli 2020 lieten recordoverstromingen in het zuidwesten van Japan meer dan 80 doden of vermisten achter.

READ  Martinique's passage in het oranje ontwaken van