Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Branden blijven het noorden van het land teisteren en de tol neemt toe

Noord-Algerije brandt nog steeds. Brandweerlieden, soldaten en vrijwilligers waren op zaterdag 14 augustus bezig met het blussen van recente bosbranden die waren ontstaan ​​door de zinderende hitte. Civiele beschermingsteams zijn momenteel bezig om 29 branden via 13 branden te blussen de Staten (provincies)”Een verklaring zei in een verklaring dat vooral in Tizi Ouzou, Jijel en Bejaia in de regio Kabylie. In de afgelopen 24 uur zijn 43 huizen in 20 provincies gedoofd. Honderd branden werden donderdag geïdentificeerd in het hele land.

Bij gebrek aan een nieuwe officiële telling wereldwijd, blijkt uit rapporten die zijn gepubliceerd door de lokale autoriteiten, de civiele bescherming en het ministerie van Defensie sinds maandag in totaal ongeveer 90 doden. Vrijdag was het laatste officiële dodental 71.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Deze keer kan het niet worden gecontroleerd”: in Algerije, de benarde situatie van de bevolking in het licht van de branden die de regio Kabylië teisteren

Op de grond werden ongeveer 7.500 civiele beschermingsmiddelen ingezet, met 490 brandweerwagens en drie helikopters. Het leger mobiliseerde ook vijf MI-26 zware helikopters van Russische oorsprong.

Twee Franse waterbommenwerpers, geleverd door Parijs – via de Europese Unie – en een communicatievliegtuig, hebben donderdag en vrijdag intensief ingegrepen in de regio Kabylie. Donderdagavond kondigde president Abdelmadjid Tebboune de huur aan van twee Spaanse waterbommenwerpers en de op handen zijnde komst van een derde vliegtuig afkomstig uit Zwitserland.

Rusland heeft ook aangeboden om vier zeebommenwerpers ter beschikking te stellen aan Algerije, volgens het officiële persbureau APS, dat daar zou moeten aankomen. “In de komende uren”. Volgens de gespecialiseerde website van Mena Defense is het Algerijnse leger van plan acht Russische Beriev Be-200 watergranaten aan te schaffen.

READ  De burgemeester van São Paulo, Bruno Covas, sterft op 41-jarige leeftijd aan kanker

Ceremonie voor soldaten die omkwamen bij branden

Op zaterdag bezocht president Abdelmadjid Tebboune de gewonde burgers en soldaten die worden behandeld in de hoofdstad Algiers, en beloofde hen dat ze alle nodige middelen zouden inzetten om voor hen te zorgen.

Het ministerie van Defensie organiseerde zaterdag ook twee ceremonies ter ere van 33 gesneuvelde soldaten, één in het militair hospitaal in Algiers, in aanwezigheid van stafchef Said Chanegriha, en de andere in Constantine (noordoosten). “Deze helden hebben hun leven opgeofferd voor het land en om hun medeburgers te redden van brandstichtingen in verschillende regio’s van ons land.”Dat zei generaal-majoor Boualem Madi, directeur Defensiecommunicatie, tijdens een begrafenispreek op de derde en laatste dag van nationale rouw.

Volgens Algerijnse leiders zijn deze branden meestal van oorsprong “crimineel” De relschoppers werden gearresteerd. Deskundigen en getuigen wijzen ook op het gebrek aan anticipatie en preventie door de overheid in het licht van een jaarlijks terugkerend fenomeen in Algerije, dat dit jaar werd verergerd door bijzonder hoge temperaturen. Meteorologische diensten voorspellen temperaturen tot 48 graden Celsius in een land dat al lijdt onder waterstress.

Lees de redactie: Klimaat: barre zomer, absolute nood

De wereld met AFP