Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer banen gecreëerd in april in de VS

Meer banen gecreëerd in april in de VS

Joe Biden verwelkomt deze beweging van bedrijfsleiders, die het economische herstel na Covid ondersteunt.

Amerikaanse bedrijven bleven in april meer personeel aannemen, een trend die werd verwelkomd door Joe Biden, die dit ziet als een resultaat van zijn economisch beleid.

Ondanks stijgende kosten als gevolg van chronische arbeidstekorten en recordinflatie, hebben werkgevers 428.000 nieuwe banen aan de economie toegevoegd, met name in de diensten-, productie- en transportsectoren, die zwaar zijn getroffen door de pandemie.

Dat is meer dan de 395.000 banen die de analistenconsensus had voorspeld. Maar dat was ongewijzigd ten opzichte van maart, toen het aantal iets lager werd herzien. Binnen twee jaar had de Amerikaanse economie bijna 95% van de 22 miljoen banen hersteld die werden vernietigd toen de Covid-pandemie de economische activiteit verlamde en de Verenigde Staten in het voorjaar van 2020 in een diepe recessie stortte.

Hoewel er een inhaaleffect was na de onmiddellijke en wijdverbreide verwoesting en een recordwerkloosheidscijfer van 14,7% in april 2020, heeft de Democratische president de eer op zich genomen voor dit herstel. “Onze beleidsmaatregelen hebben de meest krachtige banencreatie in de moderne tijd opgeleverdJoe Biden reageerde in een persbericht. “De daling van de werkloosheid is de snelste sinds het begin van een presidentiële termijn“, hij voegde toe.

Het werkloosheidspercentage bleef met 3,6% dicht bij het niveau van februari 2020, net voor de pandemie. Met 3,5% stond het op dat moment op het laagste niveau sinds 1969. In april bleef het aantal werklozen’Voornamelijk onveranderd op 5,9 miljoenDat meldt het ministerie in zijn persbericht.

READ  Wat is het meest gebruikte apparaat?

Aan de andere kant daalde het werkloosheidscijfer onder zwarten of Afro-Amerikanen vorige maand van 6,2% in maart tot 5,9%, terwijl het ruim boven het percentage bleef onder blanken (3,2%, ongewijzigd) en Iberiërs (4,1). %, een daling van 0,1 punt). Daarentegen zijn de arbeidsparticipatiegraad van 62,2% en de werkgelegenheidsratio van 60,0% beide de afgelopen maand weinig veranderd en zijn beide nog steeds 1,2% lager. procentpunt op het niveau van februari 2020.

werktekort

Het arbeidsaanbod heeft het afgelopen jaar geen gelijke tred gehouden met de recordgolf van banencreatie.

Het afgelopen jaar hebben bedrijven te maken gehad met personeelstekorten na verschillende pensioneringen tijdens de pandemie en elke maand massaal ontslag om betere arbeidsvoorwaarden te vinden.

Volgens een ander onderzoek van het Labour Department dat deze week is vrijgegeven, zijn er meer dan 11 miljoen banen beschikbaar in het land, wat een recordaantal is. Grant Tronton-econoom Diane Sonic merkte op dat de vrijetijds- en horecasector nog steeds 1,4 miljoen banen lager ligt dan het niveau van vóór de crisis.

Ze merkt op dat deze verliezen goed zijn voor meer dan 1,2 miljoen banen die verloren zijn gegaan vanaf de piek van februari 2020. Voor de onderwijssector gaan er nog steeds meer dan 300.000 banen verloren. “Burn-out en late loonsverhogingen in het onderwijs helpen nietToen ze werd aangenomen, merkte mevrouw Swonk op.

In een poging kandidaten aan te trekken, hebben bedrijven uit de particuliere sector hun salarisvoorwaarden verbeterd, de aanwervingsbonussen verhoogd en nu meer genereuze sociale voordelen aangeboden. Hierdoor stegen de lonen, die in april met 0,3% stegen ten opzichte van maart. Over een periode van een jaar steeg het met 5,5%, een sprong maar niet genoeg om de recordinflatie te compenseren.

READ  Schelvisfilets die bij Leclerc en Carrefour zijn verkocht, zijn teruggeroepen vanwege het risico op besmetting

Het lijdt geen twijfel dat inflatie en stijgende prijzen een uitdaging zijn voor gezinnen in het hele land, en het bestrijden van inflatie heeft voor mij de hoogste prioriteit.zei Joe Biden. Hij gaf opnieuw de schuld aan de pandemie en de Russische invasie van Oekraïne voor het verergeren van de inflatie. De inflatie in de Verenigde Staten was in maart 8,5% op jaarbasis, volgens de CPI, de hoogste in 40 jaar.