Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meedogenloos tegen Sinner wint Djokovic de Masters en vestigt hij een nieuw record

Meedogenloos tegen Sinner wint Djokovic de Masters en vestigt hij een nieuw record

Na 2008, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2022 zegevierde Novak Djokovic opnieuw op de Masters. Guglielmo Mangiapane/Reuters

De Serviër, nummer één van de wereld, versloeg de Italiaan zondag in Turijn in de finale. Zijn zevende Masters-titel, één achter Roger Federer, wat een record is.

Er was geen wedstrijd in Turijn. Het duurde niet lang… Winnaar van Novak Djokovic in de groepsfase (7-5 ​​​​6-7 7-6) en enthousiast voor zijn fans, de Italiaan Jannik Sinner was zondag niet aanwezig in de Masters-finale . Een verpletterende overwinning voor de Serviër, nummer 1 van de wereld, in twee sets (6-3, 6-3). Een semester verder. De eerste Italiaan die de halve finales van de Masters bereikte, Sinner, 22 en vierde op de ATP-ranglijst, streeft ernaar de belangrijkste titel uit zijn jonge carrière te winnen. Hij moet nog even wachten, want hij kwam zondag in Piemonte (veel) sterker over dan hij.

De winnaar eindigt dit jaar met drie nieuwe Grand Slam-titels, waarmee zijn totaal van titels op 24 komt, een record behaald door Djoko, die zaterdag eerder de Spanjaard Carlos Alcaraz versloeg in de halve finales (6-3, 6-2). 2023 in stijl met deze overwinning in het zevende Masters-toernooi. Daarmee is hij recordhouder op dit gebied, met één trofee meer dan Roger Federer. reusachtig.

Eenzijdig definitief

Eén uur en 43 minuten. Zo lang duurde het voordat Novak Djokovic van Jannik Sinner af was. “Ik speelde anders dan in de groepsfase, en dit is het juiste om te doen», aldus de betrokken persoon die de les heeft geleerd. “Nole” speelde op zijn best, vooral als het nodig was om de schroeven aan te draaien. Na een eerste ronde die Djokovic volledig onder controle had (6-3 in 39 minuten) wist Sinner in de tweede helft breakpunten te pakken. Maar in een staat van gelukzaligheid tijdens zijn opslag, en met 13 azen, sloeg zijn glorieuze oude man ze allemaal weg. Met een dubbele fout van zijn tegenstander aan het begin van de wedstrijd kon hij zijn armen in de lucht steken om de geëindigde titel te vieren, zoals hij het zelf uitdrukte: “ Beste seizoen uit mijn carrière“.

Novak Djokovic is al jaren een platenfan en heeft zondagavond een nieuw prestigieus record verzameld. Na de jaren 2008, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2022 voegde hij de editie 2023 van de Masters toe aan zijn collectie.

READ  Er zijn geen Fransen meer op Roland Garros na het uitschakelen van Hugo Gaston tegen Holger Ron