Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Medewerkers van de luchthaven van Parijs hebben dinsdag een staking uitgeroepen

Medewerkers van de luchthaven van Parijs hebben dinsdag een staking uitgeroepen

De mobilisatie zal alle werknemers aangaan.
Dimitar Delkov/AFP

De vakbond Paris Airports (ADP) eist een ‘noodwerkgelegenheidsplan’ en de ‘onmiddellijke opening van onderhandelingen over normen met herevaluatie’.

Parijse luchthavenagenten zijn dinsdag opgeroepen tot staking om onder meer het aanwerven en openen van onderhandelingen over salarisverhogingen te eisen. “Harmonische beloningen” Voor medewerkers die gemobiliseerd zijn tijdens de Olympische Spelen.

“De mankracht blijft jammerlijk ontoereikend om de toename van het verkeer en de voortdurende toename van de kwaliteit van de dienstverlening aan te kunnen.”schrijf in een persbericht over CGT, CFDT, FO en UNSA.

De mobilisatie, die alle werknemers aangaat, moet groot zijn, maar zonder grote verstoringen te veroorzaken op de twee belangrijkste Franse luchthavenplatforms, Charles de Gaulle en Orly, aldus een geïnterviewde vakbondsbron. Parijse.

Onderhandelingen en herevaluatie

De vakbonden van Paris Airports (ADP) zijn veeleisend “Noodwervingsplan” als “Onmiddellijke opening van de onderhandelingen over de balans met herbeoordeling”. En zij vragen het ook “Geünificeerde bonus voor alle ADP-agenten (vrijwillig, niet-operationeel of niet-operationeel) die werken van 8 juli tot 15 september” Voor de Olympische en Paralympische Spelen.

Deze staking komt op dezelfde dag als de algemene vergadering van de ADP-partij, die de niet-verlenging van de ambtstermijn van de huidige CEO, Augustin de Romanet, wiens missie zal eindigen na de Olympische Spelen, moet bekrachtigen. Sinds 2012 staat hij aan het hoofd van de Franse staatsluchthavengroep met een aandeel van 50,6%.

“Aandeelhouders – inclusief de staat als grootaandeelhouder – komen bijeen in een algemene vergadering om besluiten goed te keuren die de verhoging van hun dividenden zullen ondersteunen, zelfs als deze keuzes schadelijk zijn voor de werknemers en de toekomst van ADP.”, typ vakbonden. Ze roepen ook op tot het organiseren van een demonstratie op de luchthaven, in Terminal 2E.

READ  Een stel vindt tientallen jaren oude McDonald's-frietjes aan de muur van hun huis