Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Medef verzoekt om uitstel medewerkers tot 30 september

Geoffroy Rue de Bezio eiste ook dat de staat verantwoordelijkheid nam voor compensatie in geval van ontslag en hekelde de toepassing van de gezondheidsvergunning voor winkelcentra, in een interview met Parijse.

Vertraging gezonde baan Voor werknemers die werken op plaatsen die tot 30 september open zijn voor het publiek. Dit is wat Medev vraagt ​​na de opmerkingen van Emmanuel Macron op 12 juli. Het aflopen van de verplichting met betrekking tot werknemers van deze vestigingen is voorlopig ingesteld op 30 augustus. Deze laatste moeten om de twee dagen hun vaccinatieschema hebben doorlopen of een screeningstest ondergaan.

Voor de voorzitter van Medef, Geoffroy Roux de Bézieux, is de datum van 30 augustus “een groot obstakel voor herstel, legt uit in een interview met Parijse vraagt ​​om Deze deadline is verschoven naar 30 september.. Het bevestigt dus de moeilijkheden waarmee werkgevers zullen worden geconfronteerd wanneer zij geschorste werknemers het hoofd moeten bieden, naast het huidige tekort aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren, zoals restaurants. De Federatie veroordeelt ook de verplichting van deze plaatsen om mensen in dienst te nemen die vanaf 1 . zijn ingeënthij is September, geeft een aan “Er wordt gesuggereerd dat de regering ten minste een maand uitstel geeft waarin een werkgever een niet-gevaccineerde kandidaat kan aannemen, met een voorafgaande clausule in het contract als de persoon zijn verplichting om te vaccineren niet nakomt.”.

Overheidsvergoedingen bij beëindiging van de dienst

Wat betreft het ontslag van werknemers die weigeren zich aan de gezondheidskaart te houden, vraagt ​​Medef “De vergoeding is de verantwoordelijkheid van de staat, niet de werkgever.”. Het wetsvoorstel voorziet in een “De arbeidsovereenkomst opschorten, uiteraard zonder loon”En de riep de minister van ArbeidElizabeth Bourne dinsdag op BFMTV. Deze schorsing van de arbeidsovereenkomst kan met twee maanden worden verlengd en daarna zowel de werkgever als de werknemer “U stemt ermee in om door te gaan met de schorsing van deze arbeidsovereenkomst, of de werkgever kan de disciplinaire actie starten die geldt wanneer niet aan de vaccinatieplicht wordt voldaan, namelijk een waarschuwing, een ontslag en dit kan neerkomen op ontslag”, zijn gedetailleerd.

READ  De zorgwekkende vooruitzichten voor de Bank van Frankrijk in 2025

Medef zegt echter niet dat ze vijandig staat tegenover het wetsvoorstel, Gecertificeerd door de Raad van State Maandag. “Over het algemeen ondersteunen wij de factuur”Verwijst naar Geoffroy Roux de Bézieux.

De kwestie van winkelcentra

Naast de kalender benadrukt het nog een ander twistpunt: de toepassing van de gezondheidskaart voor winkelcentra. Dinsdag heeft de regering besloten deze eis te handhaven voor mensen met een hoogte van meer dan 20.000 vierkante meter2 Ondanks het ongunstige advies van de Raad van State hierover. Aan de andere kant maakt de belangrijkste Franse werkgeversbond zich zorgen “Het risico zorgt voor enorme wachtrijen voor klanten.” Aan de andere kant waarschuwt het voor de moeilijkheid om iedereen te controleren die deze grote commerciële centra binnenkomt, vooral externe partijen zoals “De bezorgers en verkopers die af en toe langskomen”.