Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Guillain-Barré-syndroom is vermeld als een “zeer zeldzame” bijwerking van het Johnson & Johnson-vaccin

naar mij’Europees Geneesmiddelenbureau, zijn er wereldwijd 108 gevallen van neurologisch syndroom gemeld, terwijl meer dan 21 miljoen mensen het vaccin hebben gekregen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

ik’Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) Vermeld, donderdag 22 juli, Guillain-Barré-syndroom als bijwerking “zeer zeldzaam” Het Covid-19-vaccin van Johnson & Johnson. Volgens de EMA zijn er op 30 juni wereldwijd 108 gevallen van het neurologische syndroom gemeld, toen meer dan 21 miljoen mensen het vaccin kregen. Een persoon is overleden.

“EMA bevestigt dat de voordelen van het Covid-19 Janssen-vaccin nog steeds opwegen tegen de risico’s van het vaccin”Hij benadrukte echter het in Amsterdam (Nederland) gevestigde bureau. Guillain-Barré-syndroom is een aanval van de perifere zenuwen die wordt gekenmerkt door progressieve zwakte of zelfs verlamming, vaak beginnend in de benen en soms oplopend om de ademhalingsspieren te bereiken en vervolgens de zenuwen van het hoofd en de nek.

Hoewel zeer zeldzame gevallen zijn gemeld, moeten beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg alert zijn op de tekenen en symptomen van het neurologische syndroom om: “vroege diagnose, ondersteunende zorg en behandeling mogelijk maken”, EMA uitgelegd. In de productinformatie zal een waarschuwing worden opgenomen om beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en degenen die het vaccin krijgen voor te lichten.

READ  De handel verkeert in een crisis, stadscentra zijn verstoken van grote merken