Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meat ° it + test: de nieuwe kooksonde is klaar voor zomerbarbecues

Als we het vlees ° het + het vlees ° het vergelijken, zijn de zichtbare veranderingen niet duidelijk. De sonde wordt geleverd met een magnetische achterkant (erg handig om bij de hand te houden, op de koelkastdeur). Maar dit keer een klein verschil: een transparante hoes beschermt het toestel tegen stof. Nog een merkbaar verschil: de sonde werkt niet meer op batterij met opladen via USB, maar op batterijen. Een optie die moeilijk als vooruitgang lijkt te zien – misschien op het gebied van recycling?

Vlees ° is + sonde. © Christoph Severin / Digitaal

Terwijl de ° vleesbasis een LED (oplaadindicator) heeft, zien we dat de ° vlees + basis er twee heeft: één, blauw, geeft aan of de Bluetooth-verbinding goed is; De tweede, groen, zorgt ervoor dat het dock, de sonde en de smartphone goed met elkaar zijn verbonden. Dit is het principe van het apparaat: het maakt via Bluetooth verbinding met de basis, die zelf verbinding maakt met de smartphone.

Deze basis laadt ook de sonde op, die eruitziet als een dunne metalen thermometer. Het bestaat uit een lange staaf, aan de ene kant taps toelopend en aan de andere kant aangevuld met een plastic onderdeel met daarin de elektronica. De sonde is bestand tegen temperaturen van -30°C tot +400°C, maar ook direct contact met een vlam; Goed punt als je het met grill wilt gebruiken.

In plaats van vlees te gebruiken zoals we deden voor de vleestest°, kozen we dit keer voor vis. Zo hebben we onze zinnen gezet op een prachtige pier van Schotse zalm.

Eenmaal opgeladen, hoeft u alleen maar de sonde uit de basis te halen om hem op te laden. Wanneer de app wordt geopend, duurt het slechts enkele seconden om te weten dat de sonde correct is aangesloten. Het enige wat je hoeft te doen is het type kooktoestel te kiezen dat wordt gebruikt (van stoomoven tot rookoven, inclusief rotisserie, pot, houtskool, gas of elektrische grill), het type vlees of vis (van varkensvlees tot rundvlees, zeebaars of tandbaars) en favoriete kooktype. .

De applicatie als een stap voor stap.  © Christoph Severin / Digitaal

De applicatie als een stap voor stap. © Christoph Severin / Digitaal

Daarom biedt de applicatie de ideale kooktemperatuur (voor een bepaalde vis in het bijzonder), maar het is vooral mogelijk om degene te kiezen die je het beste vindt voor jezelf. Er kunnen bijvoorbeeld zes verschillende bereidingswijzen voor prime rib worden gebruikt: van blauw (49°C) tot niet gaar (68°C). Nadat u de selectie hebt gemaakt, hoeft u alleen maar de sonde in het leren inzetstuk te “infuseren” en ervoor te zorgen dat het zwarte plastic uiteinde eruit steekt. Elke keer stelt de applicatie een diagram voor, wat deze manipulatie uiterst eenvoudig maakt.

De gebruiker wordt bij elke stap begeleid.  © Christoph Severin / Digitaal

De gebruiker wordt bij elke stap begeleid. © Christoph Severin / Digitaal

De app geeft de interne temperatuur van de portie die wordt gekookt aan, evenals de ingestelde doeltemperatuur wanneer u ervoor kiest om deze te koken. Naarmate de temperatuur stijgt, annuleert de app de resterende tijd. Het voordeel is dat we hier nergens om geven. Pas op dat u niet te ver van de sondesteun/relais afdwaalt. De link kan verloren gaan, zoals ons is overkomen toen we van kamer wisselden. Maar een in dit geval ontvangen waarschuwingsbericht nodigt ons uit om te naderen. Een paar minuten voordat het koken eindigt, komt er nog een waarschuwingsbericht, dit keer met een beltoon van het politietype. Het oldtimergeluid had nog meer charme. Het feit blijft dat we werden gewaarschuwd dat het koken bijna zou eindigen.

De sonde wordt verwijderd met een kleine haak om zichzelf niet te verbranden.  © Christoph Severin / Digitaal

De sonde wordt verwijderd met een kleine haak om zichzelf niet te verbranden. © Christoph Severin / Digitaal

Vanaf nu hoef je de sonde alleen nog maar te verwijderen met een meegeleverd klein plastic gereedschap. Wees voorzichtig, met zijn metalen delen is het vlees erg heet + temperatuur. Het gebruik van deze tool is essentieel. De set wordt voor het afvegen en opbergen onder schoon water schoongemaakt.

READ  Esport: Stars, Kenny en Khalen winnen ZLAN 2021