Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Russische wetenschappelijke eenheid Nauka voegde zich bij het internationale ruimtestation

Als de Nauka in de eerste plaats een laboratoriumeenheid zou zijn, zou het volgens het Russische ruimteagentschap ook “extra volumes voor werkstations en vrachtopslag” bieden.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Dit is de eerste keer in elf jaar dat een nieuwe Russische eenheid zich bij het in een baan om de aarde draaiende laboratorium heeft gevoegd. Na een achtdaagse reis naar de ruimte en bijna 15 jaar achterstand op de oorspronkelijke plannen, is de nieuwe wetenschappelijke module van Rusland, Nauka (“vlag” in het Russisch) op donderdag 29 juli aangemeerd bij het International Space Station (ISS).

Zijn aankomst werd gevolgd door een tijdelijk probleem met de stuwraketten: na een paar uur aanmeren meldden de astronauten een onverwachte ontsteking van de motoren van de Nauka, waardoor ze gedwongen werden de motoren op het Russische deel van het internationale ruimtestation te ontsteken om te compenseren voor de resulterende beweging in het ronddraaiende laboratorium. . “De stuwraketten kwamen onverwacht en onopzettelijk in actie (…) toen het station 45 graden van zijn positie bewoog. [initiale] De bemanning is niet in gevaar.”NASA uitgelegd op Twitter (link in het engels).

“Nieuwe eenheid, nieuwe perspectieven van Russische kosmonauten”, werd astronaut Evan Wagner begroet op Twitter. Het heeft een totaal gewicht van 20 ton voor een intern volume van 70 kubieke meter – waardoor het een van de grootste is op het internationale ruimtestation. Deze module vervangt de veel kleinere Pirs-module, die maandag werd losgemaakt van het internationale ruimtestation ISS voordat hij werd geconsumeerd toen hij de atmosfeer van de aarde boven de Stille Oceaan terugkeerde.

READ  Ontdek 20 jaar na de lancering van de console een paasei op Xbox! | Xbox One

Als de Nauka in de eerste plaats een laboratoriumeenheid is, zal hij ook besparen “Extra volumes voor werkstations en vrachtopslag, en plaatsen voor water- en zuurstofsuppletieapparatuur”Volgens Roscosmos. Hij nam ook een van de apparatuur van de European Space Agency (ESA) mee, de ERA-robotarm, die buiten de eenheid zal worden geïnstalleerd. kunnen “Overdracht” Langs het Russische deel van het internationale ruimtestation kan het tot acht ton aan apparatuur vervoeren en zal het vooral astronauten helpen tijdens hun uitstapjes buiten de voertuigen.