Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

myCanal heeft met succes in-app-abonnementen in zijn iOS-app gedeactiveerd

Leuk vinden Ik voelde het gerucht, ik app myCanal Hij heeft zijn in-app-abonnementen op iOS al opgezegd. Als je de app op je iPhone of iPad hebt gedownload en geen account hebt, kun je niets meer doen.

Vroeger links, nu rechts: Het is onmogelijk om een ​​account aan te maken en je aan te melden voor de myCanal-app, je moet dit op internet doen.

Canal+ maakt al lang gebruik van in-app-abonnementen om nieuwe klanten in staat te stellen zich rechtstreeks op iOS aan te melden. Net als veel andere streamingdiensten loopt Netflix voorop, deze optie is ingetrokken om te voorkomen dat Apple’s aandeel, dat 15% was van de abonnementsprijs van myCanal, moest betalen. Het Franse bedrijf beheert het liefst alles zelf, zonder Apple te betalen en zonder afhankelijk te zijn van het App Store-systeem dat abonnementen, maar ook onderbrekingen vereenvoudigt.

In dit geval zijn de App Store-regels bekend en streng. Als de app geen in-app-abonnement wil aanbieden, kan hij de toegang tot een abonnement op het web niet vereenvoudigen. De myCanal-app heeft dus geen link naar de Canal+-websitepagina waar je je kunt aanmelden, maar het gaat verder: hij kan niet eens aangeven of je je kunt aanmelden. Dit toont het bericht dat wordt weergegeven in de nieuwste versie, wat helemaal niet duidelijk is voor een newbie:

Nog niet geabonneerd? Je bent bijna op de juiste plek! Je kunt je niet abonneren vanuit de app, maar kom terug en zie ons als je klaar bent!

Veel concurrenten van myCanal hebben de afgelopen jaren dezelfde keuze gemaakt en dat is begrijpelijk. Maar het symboliseert een verandering van sfeer tussen de twee bedrijven: tot dan toe waren Apple en Canal+ zeer goede medewerkers geweest, waarbij de eerste de tweede graag aftrok zodra de gelegenheid zich voordeed. Het Franse bedrijf was een van de eersten die een speciale behandeling ontving en ontving een commissie van 15% voor alle abonnees.

READ  Hackers vallen AMELI- en FranceConnect-accounts aan, wees waakzaam

App Store: Apple verduidelijkt eindelijk de voordelen van sommige videodiensten

App Store: Apple verduidelijkt eindelijk de voordelen van sommige videodiensten

We kunnen ons voorstellen dat Apple er alles aan heeft gedaan om Canal+ te overtuigen om te blijven, net als bij Netflix. Het was duidelijk niet genoeg…

Apple was klaar om de rode loper van Netflix uit te rollen om in-app-aankopen te weren van

Apple was klaar om de rode loper voor Netflix uit te rollen om in-app-aankopen in de App Store te behouden