Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

MBF Aluminium Foundry onder gedwongen liquidatie brengen

gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 2
Artikel door

A. Sylvain, D. Sébastien, E. Prigent, A. Remond, B. Parayre, G. Vaudry – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

De bijl viel op dinsdag 22 juni: de gieterij van Saint-Claude, in de Jura, wordt geliquideerd. De rechtbank van koophandel van Dijon heeft het enige overnamebod niet aanvaard. Voor de bijna 300 medewerkers van MBF Aluminium is de klap zwaar geweest.

Het verdriet was enorm, dinsdag 22 juni, bij de uitgang van de handelsrechtbank van Dijon (Côte d’Or). De MBF Aluminium Foundry is gefilterd, de enige koper die niet door de rechtbank is geselecteerd. Dit De uitspraak leidt tot het schrappen van 270 vaste banen en “Zet in totaal 300 banen op de plank”, door tijdelijke werknemers en contracten voor bepaalde tijd toe te voegen, aldus een vertegenwoordiger van CGT-CFDT-SUD intersyndicale.

De aluminiumgieterij MBF, die motorbehuizingen en versnellingsbakonderdelen maakt, werd begin november onder curatele gesteld, niet in staat om haar schulden te betalen. Dinsdag verwierp de rechtbank het enige overnamebod van de Franse zakenman Michel Azoulay. Volgens de dossierwaarnemer werd dit project, dat voorzag in de overname van iets meer dan 200 werknemers, als ontoereikend beschouwd in termen van financiële garanties en werd het verzwakt door het ontbreken van ordertoezeggingen van de belangrijkste klanten van het bedrijf. stellanten).

Het personeel liet na de sessie hun woede los. “Ik begrijp het niet. (…) We werken in tweetallen in hetzelfde bedrijf, en ik vertel mijn kinderen hoe?”Erg bezorgd , Isabel da Costa is al 25 jaar een werknemer van het bedrijf. Anderen verwijten de staat het bedrijf niet te helpen. “We hadden een bedrijf tot 2025 en wat gaan we nu doen? Gaan we de winkel sluiten?”, bekritiseert Neel Yalcin, vertegenwoordiger van CGT MBF Aluminium. In de gieterij van Saint-Claude (Jura) organiseren de werknemers zich al om zich te verzetten: ze willen voorkomen dat de machines vertrekken en een betere bonus krijgen voor het verbreken van de dienst.

READ  Dit zijn de negen vaardigheden die sollicitanten volgens recruiters missen