Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stakingsactie is aan de gang op BFMTV en RMC

Volgende Medewerkers van RadioTV-groep hebben gestemd om tot morgenavond te staken. De vakbonden eisen een loonsverhoging.

Medewerkers van NextRadioTV Group zijn dinsdag begonnen met een staking die tot morgen 23.59 uur zal duren. Op een openbare bijeenkomst van 200 personen was het personeel grotendeels voorstander van terugtrekking. De groep, waar onder meer BFMTV en RMC deel van uitmaken, telt zo’n 1.000 vaste medewerkers. In totaal 150 stemmen”Ja“Ze worden tegen 3 geteld”Niet» en 3 lege geluiden. Het is nog moeilijk te beoordelen of de klap hard zal volgen, de antennes zal raken of niet.

Vakbonden vragen het management om een ​​totale loonsverhoging van ongeveer 2%, het dubbele van wat momenteel wordt verwacht. Ze baseren hun eisen op de economische situatie.”gezondvan de groep die in 2020 37,1 miljoen euro winst boekte. Het verzoek werd afgelopen woensdag al verstuurd in een brief aan Arthur Dreyfus, CEO van Altice Media. “naar mij Voor zover wij weten, zijn wij de enige grote mediagroep die dit jaar een massale verhoging heeft doorgevoerdDe administratie antwoordde met een intern bericht.

Sociaal plan in 2020

Werknemers en vakbonden wijzen er niet op dat het personeelsbestand van de groep inderdaad “geamputeerden»In 2020 tijdens het vrijwillig vertrekplan. Na de stakingsbeweging verlieten 245 vaste medewerkers de groep.

Het reductieplan dat het mogelijk had moeten maken”Zorg voor een beter sociaal beleidVolgens een vakbondsbron. De administratie van haar kant beweert dat “helemaalZodat iedereen in goede omstandigheden kan werken.

READ  De inflatie bedraagt ​​voor de Fransen al 43 miljard euro aan koopkrachtverlies.