Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LVMH CEO ziet ‘perverse effecten’ op wereldwijde vennootschapsbelasting

LVMH CEO ziet "scheef effecten" over wereldwijde vennootschapsbelasting

LVMH CEO ziet ‘effecten van afwijking’ op wereldwijde vennootschapsbelasting

PARIJS (Reuters) – LVMH-topman Bernard Arnault waarschuwde woensdag voor “enkele schadelijke effecten” van de overeenkomst die een lager vennootschapsbelastingtarief op wereldwijde schaal instelt, en zei dat het het probleem van multinationals die dat niet doen, niet zou oplossen. Betaal hun eerlijke deel in Frankrijk.

“Als ik het goed begrijp, gaat het erom deze in Ierland gevestigde bedrijven belasting te laten betalen in Ierland en niet in Frankrijk. Amerikaanse bedrijven zullen deze extra belasting in de VS betalen, terwijl wat mij gerechtvaardigd lijkt, hij op RTL aangekondigd dat de betaalde belasting in Frankrijk op in Frankrijk gemaakte winsten.”

“Het enige probleem met de belasting waar we naar kijken, voor zover ik het begrijp, is dat ik niet denk dat het dat probleem zal oplossen”, vervolgde Bernard Arnault.

“Dus ik denk dat er enkele nadelige effecten zijn in de wet, en het systeem wordt momenteel overwogen.”

De leiders van de G7-bijeenkomst medio juni in Groot-Brittannië onderschreven het principe van de invoering van een minimale wereldwijde belasting van ten minste 15% op bedrijven, evenals drempels om de overdracht van belastbare winsten naar grote groepen in andere landen te voorkomen. Van degenen waar deze bedragen worden gegenereerd.

(Rapportage door Claude Chengo, redactie door Blandine Hinault)

READ  Trump haalt miljarden dollars op voor zijn sociale netwerk