Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Matt Michele Mannini, directeur van Good Night Kids

Matt Michele Mannini, directeur van Good Night Kids

Michel Mannini, historisch directeur van Welterusten, kinderenHij stierf, een van de meest populaire kinderprogramma’s op de Franse televisie, op zondag 13 augustus in Arcachon (Gironde) op 86-jarige leeftijd, zo maakte zijn familie maandag 14 augustus bekend.

Regisseur van enkele honderden afleveringen van deze serie, gemaakt door Claude Laidou en zijn vrouw Christine, in de vroege jaren zestig, heeft de show verschillende generaties kijkers geboeid en de populaire cultuur binnengedrongen.

eerst in zwart-wit, dan in kleur, Welterusten, kinderen Het werd uitgezonden op ORTF, van 1962 tot 1973, vervolgens op TF1, in een nieuwe versie, in 1976, en ten slotte op France 2, in de laatste versie, van 1995 tot 1997.

Afsluitend met zijn beroemde pijpnoten, bevat elke aflevering de poppenspelers van de Sandman en zijn assistent, Nounours, die elke avond welterusten uit zijn wolk neerdalen om de kinderen Nicolas en Pimprenelle te bezoeken.

“We waren aan het filmen met de soundtrack op de vlucht”

Michel Mannini volgde Jacques Fatin op als regisseur na een eerste seizoen (1962-1963) waarin de personages niet werden doorgegeven aan het nageslacht (de kinderen heetten Petit Louis en Mirabelle).

In een persinterview West Frankrijk In 2016 beschreef Michele Mannini een complex programma voor het produceren van: “Eerst moesten we de stemmen van de acteurs opnemen. Daarna zouden we de soundtrack in playback vastleggen. De camera’s stonden ruim 1,70 meter hoog, omdat de poppenspelers stonden met de personages op armlengte afstand.”Hij zei dat “De grote moeilijkheid was om te filmen zonder hun hoofden te kaderen.”.

“Destijds was er geen controlescherm. We konden de scènes pas bekijken nadat de films waren ontwikkeld, achtenveertig uur na de opnames. Ik deed een show van een halve dag. Eén programma duurde minder dan vier minuten.”

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Moe van “Paw Patrol”? Zes alternatieven voor kinderen van 3 tot 6 jaar op de perrons

De wereld met Agence France-Presse

READ  De loting is voor dinsdag 5 maart 2024