Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mathieu Vallet, kandidaat van het Front National bij de Europese verkiezingen, vindt de uitspraken van Emmanuel Macron ‘onverantwoordelijk’

Mathieu Vallet, kandidaat van het Front National bij de Europese verkiezingen, vindt de uitspraken van Emmanuel Macron ‘onverantwoordelijk’

gepubliceerd


Videoduur: 4 minuten

Franse troepen naar Oekraïne sturen: Mathieu Vallet, kandidaat van de partij Front National bij de Europese verkiezingen, beschouwt de uitspraken van Emmanuel Macron als “onverantwoordelijk”
Franse troepen naar Oekraïne sturen: Mathieu Vallet, kandidaat van het Front National bij de Europese verkiezingen, beschouwt de uitspraken van Emmanuel Macron als “onverantwoordelijk”
(Frankrijk Info)

Mathieu Valette, National Rally-kandidaat bij de Europese verkiezingen, is de politieke gast op 20/19, donderdag 2 mei. Hij reageert met name op de recente opmerkingen van Emmanuel Macron over de mogelijkheid om Franse troepen naar Oekraïne te sturen.

Emmanuel Macron herhaalde in een interview met The Economist dat hij niet uitsluit dat hij grondtroepen naar Oekraïne stuurt. ‘Als de Russen de frontlinies kunnen binnendringen’. een vergunning “Onverantwoordelijk” Volgens Mathieu Valette, kandidaat van de National Rally-partij bij de Europese verkiezingen. “Tegenwoordig beschikt Rusland over kernwapens, net als Frankrijk (…) Deze verbale escalatie voorspelt op geen enkele wijze een escalatie die een militaire uitkomst zou kunnen hebben.”RN is, voegt hij eraan toe, aan het uitleggen ‘Tegen het sturen van grondtroepen naar Oekraïne’ Maar ook “Tegen de toetreding van Oekraïne tot de NAVO en de Europese Unie”.

Mathieu Vallée wijst ‘politieke fictie’ af

Terwijl de kandidaat van de Nationale Frontpartij zijn vrees uitsprak dat dit zou inhouden dat Franse troepen naar Oekraïens grondgebied zouden worden gestuurd “Alle andere NAVO-landen”Redactieauteur Jill Bornstein herinnerde hem eraan dat NAVO-artikel 5 alleen van toepassing is op de verdediging van een NAVO-lidstaat. “Ik geloof dat diplomatie en woorden wapens en schandalige en oorlogszuchtige uitspraken moeten vervangen.”, reageert op de RN-kandidaat. Wat betreft de mogelijkheid dat de Russen de frontlinie zouden binnendringen, antwoordt Mathieu Vallet dat dit niet het geval is “In de politieke verbeelding”.

READ  Rusland zegt dat het in één nacht 87 Oekraïense drones heeft neergeschoten