Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nadat een snelweg instortte als gevolg van hevige regen, maakt China zich zorgen over de gevolgen van de opwarming van de aarde

Nadat een snelweg instortte als gevolg van hevige regen, maakt China zich zorgen over de gevolgen van de opwarming van de aarde

Bij een aardverschuiving die over een deel van de snelweg raasde, kwamen 48 mensen om het leven in de provincie Guangdong (zuidoost-China). Deze regio is al een maand getuige van zware regenval, die Chinese functionarissen in verband brengen met de klimaatverandering. Twee van de vier rijstroken van de snelweg nabij de stad Meizhou zijn woensdag 1 kort na 02.00 uur ingestort.elk Mei, de eerste dag van de Chinese Dag van de Arbeid.

Ongeveer twintig auto’s werden weggevaagd. “De meeste voertuigen lagen onder de stroom. Ze waren bedekt met een grote hoeveelheid aarde.”Wen Yongding, secretaris van de Communistische Partij van het Meizhou Emergency Office, legde het uit. De reddingspogingen worden bemoeilijkt door aanhoudende regen en de mogelijkheid van nog meer aardverschuivingen.

In het gebied rond de stad Meizhou is de afgelopen vier weken 56 centimeter regen gevallen, meer dan vier keer zoveel als in 2023. De provincie Guangdong, het industriële hart en de dichtstbevolkte provincie van China met 127 miljoen inwoners, heeft sindsdien te lijden gehad. de start in april: ongekende regenval veroorzaakt overstromingen, waarbij in de week van 22 april vier mensen om het leven komen en de autoriteiten gedwongen worden tienduizenden huizen te evacueren.

“Hoge luchtvochtigheid in de lucht”

Op zondag 28 april, een paar dagen voor deze aardverschuiving, doodde een tornado vijf mensen, raakte drieëndertig gewond en trof 140 gebouwen in de provinciehoofdstad Kanton. In juni 2022 registreerde ditzelfde gebied de zwaarste regenval in 60 jaar.

Ma Xuequan, directeur voorspellingen bij het Nationaal Meteorologisch Centrum, legde eind april aan de officiële pers uit dat hoge temperaturen een van de redenen waren voor de zware regenval in de helft van het land ten zuiden van de Yangtze-rivier. “Seizoensgebonden stijgende temperaturen hebben de luchtvochtigheid verhoogd, waardoor onstabiele weersomstandigheden ontstaan ​​die plotselinge en zeer destructieve weersomstandigheden kunnen veroorzaken, zoals onweersbuien, hagel, harde wind en zware regenval.”gedetailleerd de heer Ma.

READ  De anti-pass-uitdaging overstijgt nu gezondheidsproblemen

Yin Zhijie, hoofd hydrologische prognoses bij het Ministerie van Watervoorraden, sprak ook over de rol van klimaatverandering in deze nu terugkerende situatie. “Overstromingsgegevens van de afgelopen jaren laten zien dat er elk jaar hevige regenval plaatsvindt, terwijl de trend naar stijgende temperaturen zich versterkt onder invloed van de opwarming van de aarde.”Hij kondigde aan, volgens China dagelijks.

Je hebt nog 35,21% van dit artikel te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.