Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron noemt opnieuw de mogelijkheid om troepen te sturen, als het Russische leger “door de frontlinies kan breken”

Emmanuel Macron noemt opnieuw de mogelijkheid om troepen te sturen, als het Russische leger “door de frontlinies kan breken”

De Franse president gaf een uitgebreid interview aan het donderdag verschenen Britse weekblad The Economist, waarin hij vooral terugkwam op vraagstukken van internationale veiligheid en defensie.

gepubliceerd


Leestijd: 1 minuut

De Franse president Emmanuel Macron tijdens een persconferentie in het Elysee Palace, 30 april 2024. (CHRISTOPHE ENA / POOL / AFP)

De Franse president Emmanuel Macron benadrukt en ondertekent de mogelijkheid om troepen naar Oekraïne te sturen. “Ik sluit niets uit, want vóór ons staan ​​degenen die niets uitsluiten.” Dat zegt hij in een lang interview met het weekblad De econoomdonderdag 2 mei. Het lijdt geen twijfel dat we zeer aarzelend waren om de grenzen van ons werk te formuleren ten aanzien van degenen die deze niet langer hebben en de agressors zijn.Hij voegde eraan toe dat het Russische leger zijn aanval in Oost-Oekraïne voortzet.

“We moeten niets uitsluiten, want ons doel is dat Rusland nooit zal winnen in Oekraïne.”

Emmanuel Macron, president van de republiek

In een interview met The Economist

Eind februari maakte Emmanuel Macron al bekend dat er niets was gebeurd “Uitgesloten” Wat betreft het sturen van Franse troepen, voordat dat was besloten, medio maart “Wij zullen nooit een aanval leiden“.

“Als de Russen de frontlinies kunnen doordringen, als er een Oekraïens verzoek is – wat vandaag niet gebeurt – dan moeten we onszelf die vraag terecht stellen.”De Franse president legde vervolgens de mogelijke contouren van een dergelijke interventie uit. “Dit op voorhand terzijde schuiven zou neerkomen op het niet leren van de lessen van de afgelopen twee jaar.”Hij voegde eraan toe dat de NAVO-landen aanvankelijk hadden uitgesloten dat ze tanks en vliegtuigen naar Oekraïne zouden sturen, voordat ze uiteindelijk van gedachten veranderden.

READ  De eerste stemming in het Amerikaanse Congres over een envelop ter waarde van 40 miljard voor Oekraïne - 05/11/2022 om 04:25

Als we zouden weigeren, zouden we ons vergissen in termen van geloofwaardigheid en afschrikking ten opzichte van de RussenEmmanuel Macron voegt eraan toe. Ik wijs er ook op dat de agressiviteit van de Russische reactie op mijn woorden aantoonde dat dit tot het gewenste effect leidde, namelijk: denk niet dat we hier zullen stoppen als jij niet stopt. Meer in het algemeen roept de Franse president op tot grotere Europese integratie en samenwerking op het gebied van internationale veiligheidsvraagstukken. “We moeten ons voorbereiden om onszelf te beschermen.”