Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Hong Kong verschenen oogverblindende beelden van tienduizend bliksemschichten die de nachtelijke hemel verlichtten

In Hong Kong verschenen oogverblindende beelden van tienduizend bliksemschichten die de nachtelijke hemel verlichtten

Dolly – een natuurlijk spektakel van geluiden en licht. De lucht boven Hong Kong was in de nacht van dinsdag 30 april op woensdag 1 mei gevuld met lichtflitsen. Het plaatselijke weerobservatorium registreerde tussen 21.00 en 11.00 uur bijna 10.000 blikseminslagen.

Maar liefst 5.914 blikseminslagen troffen Hong Kong 's avonds in één uur, waardoor de indruk ontstond dat de bliksem voortdurend viel. Zoals je kunt zien in de video hierboven. De regio New Territories en Hong Kong Island, beide gelegen in het oosten, werden het meest getroffen door dit weerfenomeen.

Naast de bijna gelijktijdige bliksem viel er ook zware regen op het gebied. Hong Kong is gewend aan een hoge luchtvochtigheid tijdens deze pre-moessonperiode, die half mei begint. volgens Meteorologisch observatorium van Hong KongEn douche “Hevige onweersbuien” De planning is dat dit tot 2 mei zal duren.

Ondanks de weersomstandigheden gaat het vuurwerk en de droneshow op de avond van 1 mei door in Victoria Harbour. Hong Kong rekent erop dat dit evenement het begin zal zijn van de 'Gouden Week'. – Chinese nationale feestdagen – en het versterken van de toeristische economie. Toeristen wordt gevraagd iets mee te nemen om zichzelf te bedekken.

READ  Politieagenten in nazi-uniformen ter ere van Duitsland

Zie ook op HuffPost :