Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Colombia zegt dat het de diplomatieke betrekkingen met Israël zal verbreken

Colombia zegt dat het de diplomatieke betrekkingen met Israël zal verbreken

De Colombiaanse president Gustavo Petro zei dat hij de diplomatieke betrekkingen met Israël zou verbreken vanwege zijn ‘acties in Gaza’.

Petro had eerder premier Benjamin Netanyahu sterk bekritiseerd en verzocht zich bij het Internationale Gerechtshof aan te sluiten bij de zaak van Zuid-Afrika, waarin Israël wordt beschuldigd van het plegen van ‘genocide’. “Hier, voor u, de regering van verandering, kondigt de president van de republiek aan dat we morgen de diplomatieke betrekkingen met de staat Israël zullen verbreken”, zei de heer Petro tegen de menigte in Bogotá, die deelnam aan een mars ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Arbeid. Ondersteuning van de sociale en economische hervormingen die door de heer Petro zijn ondernomen. Hij voegde eraan toe: “Landen kunnen niet werkeloos toekijken bij wat er in Gaza gebeurt.”

Na de aankondiging van de Colombiaanse president reageerde minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz door de linkse leider “antisemitisch en vol haat” te verklaren. ‘De geschiedenis zal het vastleggen’, schreef de heer Katz De heer Katz sloot af met de woorden: De betrekkingen tussen Colombia en Israël zijn altijd warm geweest, en geen enkele met haat vervulde en antisemitische president zal daar verandering in brengen.

READ  Na het heetste decennium te hebben meegemaakt, staat de planeet 'op de rand'