Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mary Paul Kenny merkt op: “Inwoners kozen voor Pfizer.”De Europese Unie maakte zaterdag bekend een contract te hebben gesloten dat tot 1,8 miljard doses van het Pfizer-BioNTech-vaccin aan Europese landen zou kunnen verstrekken."Mensen kozen voor Pfizer" Vergeleken met Moderna en andere vaccins, merkt Mary Paul Kenny, voorzitter van het Covid-19-vaccincomité, zaterdag in Europa 1 op.


© JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
De Europese Unie maakte zaterdag bekend een contract te hebben gesloten dat tot 1,8 miljard doses van het Pfizer-BioNTech-vaccin aan Europese landen zou kunnen verstrekken. Inwoners “kozen Pfizer” boven Moderna en andere vaccins, merkt Mary Paul Kenny, voorzitter van het Covid-19 Vaccin Committee in Europa 1, zaterdag op.

Vanwege de zeldzame gevallen van trombose, begeleidende antagonistenCoronavirusziekte AstraZeneca, de Fransen lijken zich steeds meer te wenden tot boodschapper-RNA-sera van Pfizer-BioNTech en Moderna. Moeten we meer wedden op deze vaccins om de vaccinatie te versnellen? Nee, Jin Castex leek zaterdag te antwoorden. De premier drong er bij Fransen ouder dan 55 op aan om zich te laten vaccineren, “Vooral met AstraZeneca”.

Maar de Europese Unie kondigde ondertussen een nieuw contract aan met de alliantie tussen de Amerikaanse farmagigant Pfizer en de Duitse start-up BioNTech om tot 1,8 miljard doses te kopen. Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, tweette: “Ik ben verheugd aan te kondigen dat de Commissie zojuist een contract heeft goedgekeurd ter waarde van 900 miljoen vaste doses (+ 900 miljoen optioneel) met BioNTech en Pfizer.”

>> LIVE – Coronavirus: volg de evolutie van de situatie op zaterdag 8 mei

“Het is een wonder van de wetenschap om het te hebben.”

“Inwoners hebben Pfizer verkozen” boven Moderna en andere vaccins, merkt Marie-Paul Kenny op, voorzitter van het Covid-19 vaccincomité en directeur onderzoek bij Inserm (Nationaal Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek), zaterdagmiddag in Europa 1. Voor Mary -Paul Kenny, deze keuze is tussen een bedrijf dat Pfizer en Moderna worden gedaan “zonder reden, want deze twee vaccins zijn gelijk”.

READ  Belastingen: Dit zijn de deadlines voor het indienen van uw aangifte voor 2023, afhankelijk van uw afdeling

>> Vind de krant over het middagweekend in de podcast en in de herhaling hier

“Beide vaccins zijn buitengewoon effectief. Niemand had dit verwacht omdat ze nog niet op mensen waren getest, dus het is een wetenschappelijk wonder dat we ze hebben”, feliciteert ze zichzelf. Een wonder is bevestigd voor het Pfizer-product Door laatste bericht deze week van de grootste feitelijke studie van dit vaccin. “Als we regelmatig gegevens zien worden vrijgegeven, vooral uit Israël, waar de vaccinatiecampagne zo uitgebreid is geweest, zien we dat het Pfizer-vaccin ongeveer 95% effectief is bij mensen ouder dan 85 jaar.” “Deze messenger RNA-vaccins zijn inderdaad een van de unieke instrumenten in de strijd tegen de epidemie”, besluit Mary Paul Kenny.