Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Liberty Steel Group is op zoek naar potentiële kopers

Een maandelijks overzicht van de sites français de Saint-Saulve (Nord) en d’Hayange (Moezel), de groep van Liberty Steel en de recherche de repreneurs, at-on appris, tot 8 mei, auprès company. De Britse groep is in rep en roer over de moeilijkheden van zijn eigenaar, staalmagnaat Sanjeev Gupta, en is nog steeds op zoek naar financiering om de twee sites te redden.

“We blijven vertrouwen hebben in ons vermogen om nieuwe financiering binnen te halen.”, Meer, “Tegelijkertijd zijn we wijselijk begonnen met het verkennen van de aanbodopties van deze bedrijven en zullen we geïnteresseerde partijen uitnodigen om te bieden.”In een verklaring aan het Franse persbureau (AFP), zei de groep, de ontvangen informatie van Financiële tijden.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Mogelijke bijdrage tot wijziging van Ascoval’s Horizon

Liberty Steel, de particuliere eigenaar van de staalfabriek Ascoval, gevestigd in Saint-Saulve, en de spoorwegfabriek van Hayange, kampt met moeilijkheden als gevolg van het faillissement van de Britse financieringsmaatschappij Greensill. Deze laatste is een belangrijke financier van het moederbedrijf van Liberty Steel, GFG Alliance, eigendom van de Brits-Indiase zakenman Sanjeev Gupta.

Het bedrijf heeft Rothschild Bank ingehuurd voor de voorgenomen verkoop, vertelden verschillende pro-bronnen aan AFP.

Twintig miljoen euro te vinden

“Op dit moment is Sanjeev Gupta nog steeds op zoek om zichzelf te herfinancieren, maar officieel bereiden we ons voor om te verkopen als hij niet het geld vindt om Hayange en Ascoval te behouden.”In reactie op Agence France-Presse Gregory Szapot, verkozen tot CFDT voor Hayange. ‘De twee processen lopen parallel’Hij voegde eraan toe dat dit vooral zou leiden tot een afname – of zelfs annulering – van de geplande zomerinvesteringen op de site.

READ  Een econoom legt uit dat "ondanks het lage rendement de Fransen de voorkeur geven aan dit soort investeringen"

De staat kondigde eind maart aan dat het een lening van € 20 miljoen aan Ascoval zou vrijgeven om staalarbeiders, met een toch al turbulente geschiedenis, in staat te stellen salarissen te betalen en te blijven werken. Maar volgens Nassim Bardi, CGT-vertegenwoordiger voor de site, moet Liberty Steel nog 20 miljoen euro extra vinden.

“Toen we de ongebruikelijke aangepaste zoekmachine hadden [le 29 avril]En de Liberty was geen verkoopster, Liberty was nog op zoek naar 20 miljoen. Dan is de situatie misschien veranderd, als hij nu een verkoper is, nog beter. (…) We willen een nieuwe koper. “Hij vertelde het aan AFP. “Gezien de kracht van de staalmarkt en de hoge kwaliteit van de producten die we vervaardigen, blijven we vertrouwen in ons vermogen om nieuwe financiering binnen te halen.”Zei Liberty Steele zaterdag.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Escoval, Haiyang … Waarom de Franse staalfabriek Greensel failliet dreigt te gaan

Contact opgenomen, weigerde het ministerie van Economische Zaken commentaar te geven. Naast Liberty Steel bracht het faillissement van Greensel ook andere activiteiten in de Gupta-melkweg in Frankrijk in moeilijkheden. De drie autoleveranciers behorende tot de Alvance Group werden eind april onder curatele gesteld.

Dit zijn de locaties van Alvance Poitou Fonte en Alvance Alvance Alvance Poitou, gelegen in Ingrandes (Vienne), evenals Aluminium Wheels, gelegen in Diors nabij Châteauroux (Indre), met in totaal ongeveer 850 werknemers. Om liquidatie te voorkomen en tijd te geven om een ​​koper te vinden, kende de staat begin mei een lening van 10 miljoen euro toe aan Alvans.

READ  Waar plaatst u uw geld vóór de renteverlaging in 2024?
Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De tegenslagen van Greensel verzwakten Gupta, een “reus van klei” die zeer aanwezig was in de Franse staalindustrie.

De wereld met Agence France-Presse