Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mark Rutte, in opspraak in Nederland, staat hoog aangeschreven in Brussel

Twee maanden na het winnen van de algemene verkiezingen bewijst de vertrekkende Nederlandse premier dat hij geen coalitie kan vormen en stapelt hij corruptie en ballen op. Maar als zijn geloofwaardigheid de nationale scene overtreft, wordt deze ervaren man op Europees niveau als een betrouwbare en getalenteerde speler beschouwd.

“Heb je je gerealiseerd welk voordeel Mark Rutte vertegenwoordigt voor Nederland? Vraagt ​​de hoogste Europese diplomaat uit een groot land. Merkel nr. 1, Macron nr. 2 dus, of het nu Tracy of Rutte is – kortom als Drake maar bekend staat als de premier van Italië. Rutte is een hoofdrolspeler in de Europese scene. Niemand kan doen alsof hij dat niet doet.

De EU vermeerdert tegenwoordig toppen. Eerst in Portugal, Porto, op 7 en 8 mei. Een buitengewone top in Brussel op 24 en 25 mei. Daarna, eind juni, dit keer een formele top. Het is tijdens deze bijeenkomsten dat leiders beslissen of Europa al dan niet een groen, sociaal, digitaal vaccinpaspoort krijgt. Bovendien oefent Rutte ondanks zijn ergernis grote invloed uit op deze beslissingen.

De man van zijn woord

Europese ambassadeurs zijn zich hiervan bewust door de corruptie van gezinsbetalingen en de Omtzigt-affaire. [voir encadré ci-dessous],,De geloofwaardigheid van de root werd geschaad door de hack. Maar wil je deel uitmaken van het lagerhuis – om te voorkomen dat hij terugkeert naar de post van de premier – en dus naar de Europese toppen? “Het is een beetje onevenredig”,,Zeggen we beleefd in Brussel. “Rutte is een man van zijn woord, hij vervult zijn taken. Ik heb hem vaak in Brussel zien werken., Verwijst naar de hierboven geciteerde diplomaat.

READ  Door de staking lag het treinverkeer stil

Veel lidstaten – Noord, Zuid en West – hebben Rude hoog in het vaandel. Dit is belangrijk omdat Nederlandse Europarlementariërs potentieel anti-Rexit zijn. Sophie (Democraten 66) van De Weld maakte de woorden niet kort:

In de ogen van degenen die de EU willen stoppen, heeft Rutte geweldig werk geleverd. Voor degenen die Europa vooruit willen helpen, heeft het daarentegen een rampzalige klus geklaard.

Hoewel dit voor het Nederlandse publiek misschien niet mogelijk lijkt, houdt Brussel rekening met het feit dat Rutte binnenkort de Europese onderhandelingstafel zou kunnen verlaten. Leiders komen en gaan immers snel. Daarom is Rutte na 10,5 jaar premier, na Angela Merkel (15,5 jaar) en Victor Orban (11 jaar) de langstzittende man van Brussel. Als Rutte vertrekt, verliest Nederland dan zijn invloed binnen de EU? Of, zoals Sophie denkt in De Weld, hij is eruit “Een zucht van opluchting”, Omdat het kansen creëert in Brussel en de weg vrijmaakt voor een meer pro-Europese premier?

Eigenwijs, vervelend, maar effectief

Daar is iedereen het tenslotte over eens: de EU is een zaak van steeds meer leiders. Met de financiële crisis, de eurocrisis, de Griekse crisis, de immigratiecrisis en nu de coronacrisis is de macht van regeringsleiders en staatshoofden toegenomen, evenals het aantal toppen dat elk jaar wordt gehouden. Dit maakt het profiel van de leider die een land in Brussel vertegenwoordigt erg belangrijk. “Ouderling is belangrijk, zei een ambassadeur. We kennen de dossiers, de tips, de procedures. We weten wie we moeten bellen voor de top. Een leider moet een goed adresboek in Brussel hebben om allianties te vormen die de zaken vooruit helpen in de richting die ze willen. Op al deze aspecten presteert Rutte echter zeer goed. “Het is geen rocket science: dat is het niet

[…]

READ  Nederland schrapt vluchten naar Amsterdam, luchtvaartmaatschappij boos

Mark Bieberkorn

Lees het originele artikel

Omgeving

Het werd versneld door het zogenaamde “kinderbijslag”-schandaal De val van het kabinet-Mark Rutte, 15 januari 2021. De zaak, die ervan wordt beschuldigd duizenden families te hebben misbruikt, heeft nog steeds ernstige gevolgen voor de slachtoffers, zoals bevestigd door de algemene verkiezingen van 17 maart wereldwijd, in plaats van door de vertrekkende meerderheidspartijen. Aan het hoofd van de stemming, The VVD Mark Rutte (Liberalen) en Democraten 66 Sigrid Cock (D66, Sociaal-liberalen).

Voor het eerst in honderd jaar hebben 17 partijen beslag gelegd op hun woningen in de lagere regionen, met als doel een regering te vormen, en de periode van onderhandelingen is geopend.

Hier ontstond het tweede schandaal of de “Omtzigt-affaire”. Midden in het gesprek, Herinner haar eraan Aan ons, Geïnformeerd door Gazza Ollongren (D66) Foto genomen, handnotities. Er stond specifiek: “Omtzigt, functie is anders”. Rudd wilde Pieter Omtzigt, de meest populaire maar “gênante” christen-democratische gekozen functionaris, afzetten, omdat hij een belangrijke rol speelde bij het aan het licht brengen van de corruptie van gezinsbetalingen.

Voorafgaand aan zijn ontslag had de premier heftig ontkend het lot van Omtzikt te hebben besproken – hij zou een ministerpost hebben genoemd. Hier is het roestvrijstalen merk dat door deze leugen is aangetast, maar het is moeilijk om de leider van de eerste Nederlandse partij te zijn. Twee maanden na de verkiezingen volgen de verantwoordelijken die toezicht houden op de onderhandelingen elkaar op. Maar nog geen enkele regering heeft de aandacht getrokken.

Bewijs

“Le Journal du People”, geboren in 1919, werd het weekblad van de Katholieke Arbeidersbeweging en werd in 1965 seculier. Tegenwoordig is het de favoriete krant van de progressieven in Amsterdam en de derde krant van het land.

READ  Rally tegen gezondheidspas in Nederland verslechtert (video's) - RT in het Frans

[…]

Lees verder