Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland kan de troonopvolger, de koning of koningin trouwen met iemand van hetzelfde geslacht.

“De regering is van mening dat de troonopvolger met iemand van hetzelfde geslacht kan trouwen zonder afstand te doen van het recht op de troon”, zei de premier dinsdag in een brief aan het parlement.

De Nederlandse regering beschouwt Nederland als de troonopvolger van het eerste land dat het homohuwelijk in 2001 legaliseerde, en premier Mark Rutte heeft gezegd dat een persoon van hetzelfde geslacht kan trouwen zonder zijn erfenis te verliezen. Nadat het boek was gepubliceerd door een deskundige op het gebied van constitutioneel recht, die van mening was dat kroonprinses Amalia (17) in principe niet op de troon zou mogen zitten als hij met een andere vrouw trouwt, werd Mr. Kamerleden vroegen Rutte om zijn mening.

“De regering is van mening dat de troonopvolger met iemand van hetzelfde geslacht kan trouwen zonder afstand te doen van het recht op de troon”, zei de premier dinsdag in een brief aan het parlement. “Daarom vindt de regering niet dat een erfgenaam of koning afstand moet doen van zijn/haar troon als hij/zij wil trouwen met een partner van hetzelfde geslacht.” voegde Rutte toe. Amalia, oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Maxima Een persoon van Argentijnse afkomst, hij gaf geen commentaar op de kwestie of zijn privacy in het algemeen.

Het Nederlandse koningshuis had moeite om te veranderen

Het homohuwelijk is in Nederland al twintig jaar legaal, maar staatshuwelijken hebben parlementaire goedkeuring nodig. Wat betreft de erfelijke rechten van kinderen van homoseksuele koningsparen, gaf de premier toe dat dit een “beetje ingewikkelde” vraag was. Hij verklaarde op televisie dat de grondwet in dit opzicht “in strijd is met het familierecht”, en benadrukte dat de regering en het parlement de zaak zouden kunnen onderzoeken als de kans zich voordoet.

READ  Gigantische cluster in een nachtclub in Nederland: de geloofwaardigheid van de gezondheidspas staat ter discussie

Mediacritici prezen de stap. “De erfgenaam van de troon die met iemand van hetzelfde geslacht wil trouwen, is de geestelijke van deze tijd.” De brief van Root, een van hen, Fritz Wester, werd geciteerd door RTL.

Het Nederlandse koningshuis heeft moeite om zich aan te passen. In juni, Prinses Amalia deed afstand van de rechten op haar jaarinkomen van 1,6 miljoen euro ($ 1,8 miljoen) Hij voelde zich beschaamd om dat bedrag te ontvangen voordat hij zijn regeringsverantwoordelijkheden volledig op zich nam, terwijl andere studenten met een financiële crisis werden geconfronteerd.

Geen fokken is verboden