Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maatregelen om de temperatuur in huis te verlagen zonder airconditioning

Maatregelen om de temperatuur in huis te verlagen zonder airconditioning

ochtendmenu

Jouw missie deze zomer, als je die aanneemt: ontsla de airconditioners! Energie-intensief, goed voor 10% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik, volgens het International Energy Agency. Vervuiling veroorzaakt opwarming van de aarde als gevolg van lekken of slechte recycling van koelmiddel, dat krachtige broeikasgassen zijn. In termen van calorieën is het gedeeltelijk verantwoordelijk voor de “stedelijke opwarming”, die zelf zorgt voor een stijging van de temperatuur in de stad met 1 tot 1,5 ° C in vergelijking met de temperaturen in de omliggende landelijke gebieden – het totale verschil kan oplopen tot 8 graden Celsius in het geval van een hittegolf.

Als we echter niets doen om de opwarming van de aarde te beperken, kunnen we tegen het einde van de eeuw temperaturen bereiken van 50°C, of ​​zelfs hoger dan 55°C. “Hittegolven zullen in frequentie verdubbelen of verdrievoudigen. Het is dus dringend noodzakelijk om zowel onze gewoonten als stedelijke vormen aan te passen”waarschuwt Charlotte Izzard, directeur klimaat en land bij het Climate Action Network.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Hittegolven: hoe Frankrijk zich erop voorbereidt

Hier zijn enkele oplossingen om nu in uw huis of appartement te werken.

Beginnersniveau: luchtregeling

1 – Handhaving van de interne temperatuur. Om te beginnen kun je beter dit zeggen: je moet overdag de luiken sluiten zodra de zon door het raam schijnt of ’s ochtends voor je naar je werk gaat. “Rolluiken zijn de beste isolatoren, de lucht die ze bevatten fungeert als isolatie”legt Florence Clément uit, informatiecoördinator voor het publiek bij het Franse Milieuagentschap en Energieadministratie (Ademe). Sluit ook de ramen zodra de buitentemperatuur hoger is dan de temperatuur in huis. Profiteer van de nacht voor ventilatie die muren, plafonds en vloeren koelt en koelte opslaat om overdag terug te halen. Volg elektrische apparaten: bij warm weer hoef je geen kip te koken of met je laptop op schoot te werken.

READ  Olifant doodt stroper in Kruger Park, Zuid-Afrika

Als u een vloer onder het plafond heeft, kunt u ’s nachts een effectieve stroom creëren die het “schoorsteeneffect” wordt genoemd door een Velux-raam en een kelderraam te openen. “Hierdoor ontstaat een opwaartse luchtbeweging die de warmte beter van de zolder kan krijgen.”Florence Clemens gaat verder. Als je je zorgen maakt dat je een kelderraam de hele nacht open laat staan, sluit dan de grill voor de opening.

2 – Creëer een natuurlijke koeling. Droog zeer nat wasgoed binnenshuis of bevochtig een aarden pot die je in een gootsteen hebt gedrenkt en op een zonnige plek hebt gezet: tijdens het drogen stoten de was en terracotta verdampend water uit, waardoor een natuurlijke airconditioning ontstaat, beveelt Julien Dosser aan, directeur van adviesbureau Quattrolibri en auteur Milieurenaissance, 24 projecten voor de wereld van morgen (Black Works-edities). “In India is de methode van bijenkorf koeling Wat bestaat uit stapelen Het servies voor de huizen zorgt voor een temperatuurverschil van meer dan 10 °C tussen buiten en binnen. »

Je hebt nog 63,34% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.