Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slovenië verwijdert het grenshek met Kroatië

Slovenië zal het hek aan de grens met Kroatië verwijderen Tijdens de migratiecrisis van 2015Dat maakte de liberale premier Robert Golub woensdag 15 juni bekend.

Geconfronteerd met de stroom van meer dan een half miljoen migranten door het kleine Alpenland om Italië of Oostenrijk te bereiken, heeft dit lid van de Europese Unie en het Schengengebied bijna 200 kilometer prikkeldraad opgetrokken, dat bijna een derde van het gebied beslaat. grens met zijn buurman.

Lees ook: Migrantencrisis: Slovenië beperkt de toegang tot de grens met Kroatië

Uitgepakt “eind juni”

“Het hek heeft niet het beoogde doel bereikt om degenen die de grens willen oversteken te ontmoedigen.”De heer Golub legde het uit tijdens een persconferentie. Zoals onlangs beloofd wetgevende campagnedus het zal worden gedemonteerd Tegen eind juniEn de “Om humanitaire redenen en omdat het zijn doel niet heeft bereikt.”hij voegde toe.

De premier zei dat het aantal illegale aankomsten sinds het begin van het jaar is toegenomen. Bovendien hebben mensenrechtenorganisaties en de politie gewaarschuwd dat door de barrière veel illegale immigranten nu gevaarlijkere routes nemen om Slovenië binnen te komen.

De heer Golub werd op 25 mei belegd, een maand na een grote verkiezingsoverwinning voor zijn kleine liberale partij, de Vrijheidsbeweging. Hij werd geprezen omdat hij beloofde terug te nemen “Normaal” Gebaseerd op “herstellen” Democratie, na de bewogen staat van gouverneur Janez Jansa.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Wetgevende verkiezingen in Slovenië tegen de achtergrond van “regulering”

Laatstgenoemde, een bondgenoot van de Hongaarse leider Viktor Orban, pleitte voor de plaatsing van dit hek en andere apparaten om te voorkomen dat migranten het Sloveense grondgebied binnenkomen.

READ  Europa bundelt middelen om dakloosheid te bestrijden

Voorwaarden in opvangcentra voor asielzoekers zijn: “betreurenswaardig”Het werd bevestigd door zijn opvolger, de heer Golub, die maatregelen aankondigde om deze te verbeteren en de verwerking van de dossiers van migranten uit Oekraïne of degenen die werden gedwongen de Middellandse Zee over te steken, te versnellen.

De wereld met AFP