Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Zwitserland is het luchtruim “tot nader order gesloten” vanwege een computerstoring

Door een computerstoring bij Skyguide – het bedrijf dat het Zwitserse luchtruim beheert – zijn alle starts en landingen in het land opgeschort. “ Het Zwitserse luchtruim is om veiligheidsredenen gesloten voor verkeer.”schrijft Skyguide in communicatie.

Genève Cointrin International Airport heeft dit getweet “Alle starts en landingen op de luchthaven van Genève zijn opgeschort tot 11.00 uur”.

Een woordvoerster van Zurich Airport, het andere grote luchtknooppunt in het Alpenland, zei dat de luchthaven ondanks de storing open bleef. Vier vluchten die in Basel en Milaan zouden aankomen, moesten worden omgeleid. Opstijgen kan niet worden gegarandeerd.

Skyguide gaf geen verklaring voor de redenen voor de onderbreking en zei alleen dat: Deze sluiting van het luchtruim is tot nader order van kracht. En om te bevestigen dat het bedrijf “Het betreurt dit incident en de gevolgen voor zijn klanten, partners en passagiers op de luchthavens van Genève en Zürich en werkt hard om een ​​oplossing te vinden.”.

De wereld met AFP

READ  Virgil Abloh, de hoofdcoach van Louis Vuitton-man, is op 41-jarige leeftijd overleden