Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Luis Obinda is nu al aan haar beste seizoen bezig: “Maar ik kan nog meer scoren”

Luis Obinda is nu al aan haar beste seizoen bezig: “Maar ik kan nog meer scoren”

We weten dat hij doelpunten kan maken dankzij zijn snelheid en het duiken van heel ver achter de verdediging. Ook kennen wij zijn zeer goede hoofdkwaliteiten. Maar we wisten weinig over zijn speelstijl in zeer kleine ruimtes. Luis Obinda slaagde er zaterdag twee keer in om in het hart van de verdediging van Darmstadt te sluipen (1e en 27e) en scoorde zijn prachtige doelpunt vanaf de randen van de kleine rechthoek.

Het was een typische Darmstadt-wedstrijd, heel lastig voor onsvat Openda samen, zonder wie Leizpig waarschijnlijk grote moeite zou hebben gehad om door het verdedigingsblok van het gepromoveerde team te dringen. Maar we hebben gewonnen, en dat is het belangrijkste. Ik ben blij dat ik twee doelpunten heb gescoord, maar ik kan meer scoren. Daar moet ik aan werken.”

Stopt nooit: Luis Obinda is de auteur van zijn eerste brace voor Leipzig

Het klopt dat de Rode Duivel het beter had kunnen doen door één of meerdere passende beslissingen te nemen. Maar zijn dubbel – zijn eerste in de Bundesliga – klinkt nu al als een geweldige reactie op zijn enigszins teleurstellende prestatie voor het nationale team tegen Oostenrijk. Zijn prestatie bij Leipzig aan het begin van het seizoen overtreft zelfs zijn voorgaande twee seizoenen bij Lens en Vitesse, ook al zijn die al erg rijk aan doelpunten.

In twaalf ontmoetingen met de Duitse club scoorde Obinda al zeven doelpunten. Dat is één doelpunt per 122 minuten. Tijdens zijn recordseizoen in Nederland twee jaar geleden (24 doelpunten) scoorde hij eind november slechts zeven doelpunten, na twintig wedstrijden, waarmee hij het seizoen afsloot met een tempo van één doelpunt per 169 minuten. Hetzelfde gebeurde in Lens (elke 133 minuten), waar zijn zevende doelpunt viel na dertien wedstrijden in de Franse competitie.

READ  toekomstige toer. Erneskold pakt de gele trui. sport-

Momenteel vijfde in de ranglijst van topscorers van de Bundesliga (na Geraci, Kane, Boniface en Wind), is de voormalige speler van Brugge momenteel ook de beste Belgische regisseur die in het buitenland speelt, op gelijke hoogte met Romelu Lukaku. Als hij de komende weken meer consistentie kan vinden, zou zijn puntentotaal nog verder moeten stijgen. Ook zal de aanvaller moeten leren omgaan met zijn emoties. Zijn tweede doelpunt, dat werd gevierd door fans van Darmstadt, zorgde voor sensatie in Duitsland. Ook hij werd na de wedstrijd door zijn sportief directeur ontboden.