Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Livret A: Op weg naar een nieuwe renteverhoging in augustus

Afhankelijk van de inflatie en de korte interbancaire rentes in de eurozone (ESTER) kan de rente op een spaarrekening Livret A oplopen tot 2%.

Ter gelegenheid van de presentatie van het jaarverslag van de Supervisory Prudential and Settlement Authority (ACPR) op dinsdag 31 mei hebben verschillende directeuren van Bank van Frankrijk Neem het woord om de huidige economische situatie te bespreken. Natuurlijk werd de inflatie genoemd, evenals de gevolgen ervan voor het leven van A. De directeur van de instelling, François Villeroy de Gallo, benadrukte dat de beloning voor de voorkeursinvestering van de Fransen weer zou moeten stijgen. ‘We mogen nog een stijging verwachten’Hij zei zonder het bedrag uit te breiden.

Een brochure aan 2%?

Het is echter mogelijk om redelijke verwachtingen te scheppen. Het tarief voor boekje A is namelijk niet geheel willekeurig vastgesteld. De Bank van Frankrijk moet op 15 juli een aanbeveling aan de regering voorleggen. Hiervoor is het afhankelijk van het inflatiepeil en de korte interbancaire rentes in de eurozone (ESTER) in de afgelopen zes maanden. De eenjaars inflatie bedroeg in mei 5,2%. In januari-juni zou dit rond de 4,5% moeten zijn. Gecombineerd met een daling van ESTER met ongeveer 0,58% in de afgelopen maanden, resulteert dit in een winstpercentage van Livret A van ongeveer 2%.

Het staat de overheid echter vrij verder te gaan om de impact van inflatie op huishoudens te verminderen. Naast het versterken van de financiering van sociale huurwoningen, waar Stadsdeel A aan bijdraagt. Maar hij kan ook de aantrekkingskracht van sparen willen beperken om de consumptie niet te schaden. De Fransen werden grotendeels gered tijdens de pandemie. Ze hebben aan het begin van het jaar ook veel gedeponeerd in Boekje A, gemotiveerd door het verdubbelingspercentage tot 1% en wereldwijde crises. Maar Deze trend kan oprakendat is de duur van de crisis die gezinnen dwingt om uit voorzorg te sparen.

READ  Energiecrisis en inflatie, Cac 40-index daalt meer dan 2%, marktnieuws