Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Inflatie: € 90 meer per maand, inclusief 27 voor benzine, wat kost een prijsverhoging?

Studie bepaalt de extra kosten van het versnellen van de inflatie voor de Franse begroting

90 euro meer per maand voor gezinnen. Dit zijn de incrementele kosten die door NielsenIQ worden geschat op het gemiddelde Franse budget in een studie die door 60 miljoen mensen is gepubliceerd.

Met een stijging van 25% is het energieverbruik in huis het item dat de grootste stijging zal zien. Het gemiddelde maandbudget van een Frans gezin, geschat op 134 euro, zou met 32 ​​euro moeten stijgen.

Ondertussen zal het brandstofbudget met 20% stijgen. Ofwel 27 euro bij een gemiddelde last van 134 euro per maand, geeft het instituut aan.

7% meer voor reguliere producten

Tot slot, met een verwachte stijging van 7%, zouden dagelijkse consumentenproducten gezinnen 30 euro per maand meer moeten kosten dan de 430 euro die NielsenIQ schatte.

Een budget dat noodzakelijkerwijs varieert naargelang de samenstelling van het gezin verwijst naar de studie. “Gezin betaalt bijvoorbeeld elke maand 38 euro extra voor boodschappen door inflatie, terwijl echtgenoten zonder kinderen dit overschot beperkt zullen zien tot 21 euro en een gepensioneerd echtpaar zonder kinderen 28 euro extra moet betalen”, aldus het instituut.

60 miljoen consumenten tonen aan dat elk van deze uitgavenposten slechts een derde van de extra kosten in verband met inflatie zal vertegenwoordigen.

READ  Duizenden demonstranten in Montreal tegen paspoort