Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘Kom of vertrek’: Elon Musk wil niet meer op afstand werken bij Tesla

Elon Musk herinnerde zijn troepen eraan dat werken op afstand werd ingegeven door een uitzonderlijke situatie, die van de Covid-19-pandemie. Hij is nu van mening dat Tesla-managers het grootste deel van hun tijd op de site moeten doorbrengen.

met Meerdere hits om Twitter over te nemenElon Musk is het middelpunt van de belangstelling in de techwereld. Zozeer zelfs dat elk feit, gebaar of woord van een miljardair wordt onderzocht en becommentarieerd. Deze keer lijkt het erop dat er een e-mail is verzonden naar de leidinggevenden van Tesla, met het onderwerp Werken op afstand is niet langer acceptabel.waarin mensen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan spreken.

De inhoud van de genoemde e-mail is net zo zout als het onderwerp. “Iedereen bij Tesla is verplicht om minimaal 40 uur per week op kantoor door te brengen.Hij schreef. Als je niet komt opdagen, beschouwen we je als ontslagnemend.”. Toen hij op Twitter werd gevraagd naar de inhoud van deze e-mail die op platforms zoals Reddit is gepost, ontkende Elon Musk de authenticiteit ervan niet. Integendeel, de ondernemer voegde een primeur toe: “Ze moeten doen alsof ze ergens anders werken.” Niet helemaal gesloten, liet de president doorschemeren dat beslissingen van geval tot geval kunnen worden genomen.

Maar wat zijn de redenen, behalve het einde van de Covid-beperkingen, die ertoe leiden dat een man zijn werknemers terug naar kantoor wil? Als er geen sprake was van de inefficiëntie van telewerken, durfde de ondernemer het te vergelijken met de arbeiders in zijn fabrieken, die geen andere keuze hadden dan te werken. Ter plekke Merkauto’s in elkaar zetten.

READ  Miljardair Richard Branson start zondag met ruimtetoerisme

“Hoe ouder je wordt, hoe zichtbaarder je aanwezigheid is.”

Het voorbeeld van de arbeiders is suggestief voor Musk, zijn persoonlijke ervaring ondersteunt zijn standpunt, hij was het die in de Tesla-fabriek zou hebben gewoond toen deze werd gelanceerd. “Hoe ouder je wordt, hoe zichtbaarder je aanwezigheid is.”Hij schreef voordat hij alles met een beetje ego besprenkelde. “Daarom heb ik zo lang in de fabriek gewoond – zodat degenen aan de lijn kunnen zien dat ik met hen werk. Als ik dat niet had gedaan, zou Tesla al lang failliet zijn gegaan.”

Elon Musk lijkt zich ook te richten op beledigend gedrag. “Bovendien moet het kantoor een Tesla-hoofdkantoor zijn, geen afgelegen filiaal dat geen verband houdt met de taken van het werk, zoals de leiding hebben over de menselijke relaties in de Fremont-fabriek, maar een kantoor in een andere staat hebben.”Hij schrijft zeer nauwkeurig.

Comme toutes les autres sociétés, Tesla an autorisé le travail à distance pour tous les rôles où cela est possible depuis que la pandémie de Covid-19 a frappé in 2020. van veraf. Maar het standpunt van Tesla en Musk over dit onderwerp druist in tegen de stroom: techreuzen hebben het werken op afstand op dit moment gepopulariseerd en ze geloven dat afstand de productiviteit niet belemmert.