Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Elizabeth II: de kist van de koningin wordt neergelaten in de koninklijke crypte in Windsor

LIVE – Elizabeth II: de kist van de koningin wordt neergelaten in de koninklijke crypte in Windsor

De begrafenis van de koningin volgt een zorgvuldig georkestreerd proces. Hier is het programma, lokale tijd, je moet een klok toevoegen om Franse tijd te krijgen.

· 10:35 uur (Het is dus 11.35 uur in Frankrijk): De sarcofaag wordt van de catafalque, het imposante platform waar hij rustte, naar een Venetiaans rijtuig gedragen dat voor de noordelijke deur van Westminster Hall zal wachten. Om 10:44 vertrok de geweerwagen van de Royal Navy in een korte processie naar Westminster Abbey, met 142 matrozen aan boord.

· 10:52: De sarcofaag arriveert bij de westelijke deur van Westminster Abbey, te voet gevolgd door de oudste zoon en erfgenaam van de koningin, koning Charles III en andere leden van de koninklijke familie. De sarcofaag wordt vanaf de kanonnenwagen het gebouw in gedragen.

· 11:00 uur: Aanvang van de staatsbegrafenis, geleid door decaan van Westminster David Howell. De preek zal worden uitgesproken door de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, de geestelijk leider van de Anglicaanse kerk onder leiding van de Britse Dominion.

· 11:55 uur (ongeveer): Trompet klinkt, gevolgd door twee minuten stilte in het VK. De ceremonie wordt dan afgesloten met het volkslied en een muzikale klaagzang.

· 12:15 uur: De kist werd van een kanonwagen naar Wellington Arch gesleept in Hyde Park Corner, in de buurt van Buckingham Palace, gevolgd door de koninklijke familie en een processie, op het geluid van de klokken en kanonschoten van de Big Ben.

· 13:00. (Ongeveer): De kist arriveert bij Wellington Arch en rust vervolgens in het koninklijke paradijs om naar Windsor te gaan.

READ  Hoe werkt ETIAS, het geplande Europese reistoestemmingssysteem voor 2024?

· 15:06 uur: De stoel komt aan in Windsor en gaat de “Long Walk” in, een indrukwekkend recht pad van meer dan 4 kilometer dat naar Windsor Castle leidt. Om ongeveer 15.40 uur voegen de koning en senior leden van de koninklijke familie zich te voet bij de processie vanaf de Quadrangle, het grote hof van Windsor Castle, voordat de processie om 15.53 uur stopt in de kapel.

· 4:00 in de middag.De uitvaartdienst begint in St George’s Chapel, bijgewoond door leden van de koninklijke familie en de eerste ministers van de vijftien koninkrijken die met de Britse soeverein als staatshoofd oefenden. Na ongeveer 45 minuten daalde de kist af in het koninklijke gewelf.

· 19:30 uur: Een privébegrafenis werd gehouden bij het monument voor koning George VI in de St. George’s Chapel. De koningin ligt naast haar man, prins Philip.