Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het verhaal van de speciale verslaggever van Le Figaro

Het verhaal van de speciale verslaggever van Le Figaro

Vandaag, zaterdag, inspecteert een Oekraïense soldaat een kelder die volgens de Oekraïense autoriteiten werd gebruikt als martelcel tijdens de Russische bezetting, in het heroverde dorp Kozacha Luban. Liu Korea / AFP

een verslag – In de bevrijde dorpen van de regio Charkov organiseerden de bewoners zich om het Oekraïense leger een helpende hand te bieden en medewerkers te verdrijven.

Speciale gezant voor Kozacha Luban

Een kwart van de gehele kelder is omgebouwd tot een kerker omringd door twee metalen roosters die van vloer tot plafond lopen. “Kijk hoe recent het metaal is gelast: het waren de Russen die het deden. Vroeger was hier een groentewinkel, “ Het verwijst naar Vyacheslav Zadorenko, burgemeester van de gemeente Derhachi, die verschillende locaties samenbrengt, waaronder Kozacha Lopan. Half verteerde polystyreenplaten, waarop met vuil besmeurde dekens worden uitgespreid, worden op de vloer gelegd. Op de koele grijze vloer liggen plastic borden, een leeg blikje tonijn en waterflessen. De dag ervoor kwamen de ondervragers om de marteluitrusting te inspecteren, in wezen kabels die werden gebruikt om soldaten, politie en burgers te verdoven die maandenlang door de Russen waren verhoord, voordat het dorp op 11 september jongstleden werd bevrijd. Plassengeur uit emmers die in de hoek staan.

Aan de andere kant…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 94% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Afghanistan: Tegen de boerka verbeelden Afghaanse vrouwen zichzelf in traditionele klederdracht