Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Covid-19: Het moreel van sportfederaties staat op een dieptepunt

LIVE – Covid-19: Het moreel van sportfederaties staat op een dieptepunt

Tunesië

In het licht van de sociale crisis probeert Tunesië te redden wat er kan worden gered van een toeristenseizoen dat belooft de slechte gezondheidssituatie – nogmaals – te belasten. Op 29 april heropende het land zijn grenzen voor touroperators, die de meerderheid van de vakantiegangers in Tunesië vervoeren. De sterfgevallen als gevolg van Covid-19 hebben echter hun hoogtepunt bereikt en de toename van ziekenhuisopnames heeft de vrees voor zuurstofgebrek gewekt, zo erg zelfs dat het land begin mei een nieuwe opsluiting van een week aankondigde.

Sindsdien zijn er tot tien vluchten per week geland op Enfidha Airport, die toeristische steden als Hammamet en Sousse bedient, voornamelijk vanuit Rusland en Oost-Europa. Deze agenten, die typisch marginaal zijn in vergelijking met West-Europese eenheden, hebben al een reddingsboei gespeeld na de aanslagen van 2015 in het Bardo Museum en in Sousse (60 doden, waaronder 59 toeristen), waardoor deze vitale sector op de knieën van de economie kwam.

Maar we zijn nog ver verwijderd van het doel: de totale inkomsten zijn met 54% gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, en toch werd het al gekenmerkt door de epidemie. Het verschil is meer dan 60% ten opzichte van 2019 en bedraagt ​​144 miljoen euro op 10 mei, vergeleken met 404 miljoen euro twee jaar geleden.

READ  Het nationale damesvoetbalteam is eindelijk terug in Montreal