Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Covid-19: Frankrijk bijna 1.000 patiënten op intensive care

Opheffing van de beperkingen in Noorwegen uitstellen

Noorwegen heeft woensdag het uitstel aangekondigd van de bijna volledige opheffing van zijn gezondheidsbeperkingen, gepland voor begin augustus, vanwege de ontwikkeling van de deltavariabele op zijn grondgebied en in andere Europese landen.

“Tijdens de maand juli werd de deltavariabele, zoals verwacht, het dominante alternatief in Noorwegen”, zei minister van Volksgezondheid Bint Hoy tijdens een persconferentie, waarbij hij benadrukte dat het percentage vervuiling als gevolg van dit alternatief “toenam” in het Koninkrijk .

“De ontwikkeling in veel Europese landen die getroffen zijn door de delta is zorgwekkend, zelfs in landen waar de vaccinatiegraad hoger is dan in Noorwegen (…) en daarom heeft de regering (…) ervoor gekozen om de vierde fase van heropening van het plan niet uit te voeren. nu”.

Hoewel deze definitieve opheffing van de beperkingen al begin juli werd uitgesteld tot eind juli of begin augustus, zal de situatie volgens de minister van Volksgezondheid nu “half augustus” opnieuw worden geëvalueerd. “Ik denk dat we dit najaar onze deuren volledig zullen openen, maar we willen meer mensen vaccineren”, zegt premier Erna Solberg tegen NRK.

READ  Een bemoedigende start voor Guendouzi, Saliba en Perez tegen Braga