Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

LIVE – Covid-19: Drempel van 3 miljoen doden is overschreden

LIVE – Covid-19: Drempel van 3 miljoen doden is overschreden

Libië: het eerste vaccin tegen Covid voor de inwoners van Tripoli

Inwoners van de Libische hoofdstad Tripoli kregen zaterdag hun eerste vaccinaties tegen Covid, omdat de autoriteiten prioriteit gaven aan ouderen en medisch personeel in dit door conflicten verzwakte Noord-Afrikaanse land.

Selon le Centre national libyen de lutte contre les maladies (CDC), le vaccin AstraZeneca est réservé aux plus the 70 ans and le vaccin Sputnik-V (les deux seuls types de sérum disponibles in Libye) est destiné au medical and aux 50- 60 jaar oud.

Libië registreert momenteel ongeveer duizend nieuwe infecties per dag, een stijging ten opzichte van de afgelopen maanden, met een officiële tol van 171.131 gevallen, waaronder 2.882 doden, in het land omdat conflicten van de afgelopen tien jaar de gezondheidsinfrastructuur hebben verzwakt.

Libië lanceerde officieel zijn vaccinatiecampagne tegen Covid-19 op 10 april, symbolisch te beginnen met premier Abdelhamid Dabaiba.

Roep de regering op om voorrang te krijgen op vaccinatie van zeevarenden

Eigenaars van vissersvaartuigen en handel roepen op tot prioriteitsvaccinatie voor zeevarenden die “bijzonder kwetsbaar” zijn voor de Covid-19-pandemie, in een brief gericht aan de regering, waaronder het Franse persbureau (AFP) dat zaterdag een kopie heeft gekregen.

>> Vind ons artikel hier

Nieuwe beperkingen in Guadeloupe in het licht van de escalatie van het Covid-19-virus

Guadeloupe legde zaterdag nieuwe gezondheidsbeperkingen op na het zien van een aanzienlijke toename van het aantal Covid-19-gevallen vorige week, maakten de provincie en het Regional Health Agency (ARS) in Guadeloupe woensdag bekend.

Tot en met 9 mei wordt de starttijd van de avondklok vervroegd van 22.00 uur tot 19.00 uur (tot 05.00 uur) met “restaurants die ’s avonds sluiten op basis van een uitgaansverbod”, aldus een persbericht van The Weekly. Update van de gezondheidsstatus. Toegevoegd aan deze maatregel om de communicatie te verminderen, is “de sluiting van bioscopen, theaters en musea.”

De schaal zal worden verkleind in instellingen die voor het publiek toegankelijk zijn, zoals winkelcentra en aanbiddingscentra.

Groet zaterdag in stilte aan “de stagiaires die het slachtoffer zijn van een gewelddadig ziekenhuissysteem.”

Volgens het International National Center for Medical Trainees (ISN) zou op zaterdag om 14.30 uur een stil eerbetoon moeten plaatsvinden voor het ministerie van Volksgezondheid, voor “de stagiaires die het slachtoffer zijn van het gewelddadige ziekenhuissysteem”.

In Spanje is quarantaine verplicht voor degenen die afkomstig zijn uit Brazilië, Peru, Colombia en 9 Afrikaanse landen

Spanje heeft van zaterdag tot begin mei de verplichting uitgebreid om alle passagiers die vanuit twaalf landen – Brazilië, Peru, Colombia en negen Afrikaanse landen – op zijn grondgebied aankomen in quarantaine te plaatsen vanwege bezorgdheid over varianten van het Coronavirus.

Spanje rechtvaardigt deze beslissing door “bezorgdheid over de effecten van de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten” en “hun verspreiding naar de buurlanden”, met name vanwege “hun grotere verspreiding, het risico op herinfectie en de mogelijkheid van verminderde ziekte”. “Vaccinatie”. effectiviteit. “

Passagiers die aankomen uit Brazilië, Zuid-Afrika, Botswana, Comoren, Ghana, Kenia, Mozambique, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Peru en Colombia ‘met of zonder tussenstop moeten bij aankomst of het tijdstip van hun verblijf een quarantaine van tien dagen in acht nemen in Spanje. “Als het minder is dan deze periode”, kan het officiële staatsbulletin op zaterdag worden gelezen. “

READ  New York: De immigratiecrisis zal de stad ‘vernietigen’, aldus de Democratische burgemeester van de stad

Deze isolatieperiode kan worden teruggebracht tot zeven dagen als een persoon een negatieve PCR-test indient.

De drempel van 3 miljoen doden wereldwijd

Meer dan 3 miljoen Covid-19-sterfgevallen zijn officieel geregistreerd sinds de ontdekking in China in december 2019, volgens een AFP-telling op basis van rapporten van gezondheidsautoriteiten, op zaterdag om 08:30 uur. GMT.

Na een korte pauze in maart neemt het aantal dagelijkse sterfgevallen wereldwijd weer toe, met een gemiddelde van meer dan 12.000 sterfgevallen per dag vorige week. Terwijl sommige landen, zoals Israël, de vruchten lijken te plukken van hun snelle vaccinatiecampagnes, worden andere, zoals India, geconfronteerd met torenhoge vervuiling.

De eerste ontmantelingsfase is op 26 april in Italië

In Italië kondigde Mario Draghi, voorzitter van de Italiaanse Raad, vrijdagavond aan dat de eerste fase van de ontmanteling mogelijk zal zijn met als doel de cijfers te verbeteren en dat de vaccinatiecampagne goed verloopt.

Restaurants en scholen zouden hun deuren moeten kunnen heropenen op 26 april, buitenzwembaden op 15 mei, sportscholen en gewichtsruimten op 1 juni en handelsbeurzen en beurzen op 1 juli.

Joe Biden steunt Japan, dat vastbesloten is om “deze zomer” de Olympische Spelen te organiseren

De Amerikaanse president Joe Biden bood zijn steun aan de Japanse premier Yoshihide Suga, die vrijdag vanuit het Witte Huis zei dat zijn land vastbesloten is de besmetting met het Coronavirus te beperken en “deze zomer” voor de Olympische Spelen “in alle veiligheid” te organiseren.

“Ik heb president Biden geïnformeerd dat ik vastbesloten ben om deze zomer de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio te organiseren als een symbool van wereldwijde eenheid”, zei hij tijdens een gezamenlijke persconferentie met president Biden.

“Japan luistert naar en leert van de WHO en experts”, voegde hij eraan toe, en hij deed er alles aan om zich voor te bereiden op de spelen.

Hij zei in een gezamenlijke verklaring dat Joe Biden “de inspanningen van premier Suga ondersteunt om de Olympische en Paralympische Spelen veilig te houden”.

Volgens een studie van de Chileense regering is het Chinese Coronavac-vaccin voor 80% effectief in het voorkomen van sterfgevallen

Een eerste studie die vrijdag werd gepubliceerd door de regering van Chili, een van de meest ontwikkelde landen ter wereld, toonde aan dat het Chinese Coronavac-vaccin 67% effectief is gebleken bij het voorkomen van gevallen met symptomen van Covid-19 en 80% bij het voorkomen van sterfgevallen. In termen van vaccinatie.

READ  Congolees Jean Cassé, de nieuwe directeur Gezondheid voor Afrikanen

De studie toonde ook een efficiëntie van 85% aan bij het voorkomen van ziekenhuisopname voor ernstige gevallen van Covid-19 en 89% bij het voorkomen dat een patiënt op de intensive care kwam.

Chili is met 19 miljoen inwoners het meest gevaccineerde land van Latijns-Amerika en een van de eersten ter wereld. De meest kwetsbare mensen zijn, afhankelijk van hun leeftijd of blootstelling aan besmettingsgevaar, met voorrang het doelwit geworden.

* De studie omvat 10,5 miljoen mensen die waren gevaccineerd, gedeeltelijk gevaccineerd (enkele dosis) en niet-gevaccineerd, en werd uitgevoerd tussen 2 februari en 1 april.

Martinique is vanaf zaterdag weer opgesloten

Zaterdag ging op Martinique een nieuwe opsluiting in. Dit is de derde sinds het begin van de epidemie.

Donderdagavond riep gouverneur Stanislas Caziles de noodzaak op om “contacten te verminderen” in de hoop de verspreiding van het virus te beteugelen, “vooral het Engelse alternatief dat steeds wijdverspreider wordt en grote schade aanricht”.

Het aantal Covid-patiënten is de afgelopen weken niet gestopt met stijgen.

De Canadese provincie Ontario verhardt en breidt haar containment-assortiment uit

De premier, Doug Ford, kondigde vrijdag aan dat Ontario, de dichtstbevolkte provincie van Canada, werkt aan het verstevigen en uitbreiden van de beheersing om de pandemie te beteugelen door de grenzen privé te sluiten voor niet-essentiële reizen.

Vrijdag registreerde de Canadese provincie, met een bevolking van 14 miljoen, 4.812 nieuwe gevallen van het Covid-19-virus die sinds het begin van de epidemie ongehoord zijn, en 25 doden.

“We verliezen de voortdurende strijd tussen varianten en vaccins”, zei Doug Ford op een persconferentie.

In het weekend wordt in India ingesloten

In India, dat het volgende epicentrum van de epidemie dreigt te worden, wordt zaterdag een weekendvergrendeling van kracht.

Het hindoe-religieuze festival Kumbh Mela, dat sinds januari in het noorden van het land plaatsvindt, heeft 25 miljoen mensen aangetrokken zonder maskers of spaties, waaronder 4,6 miljoen in twee dagen deze week.

India registreerde de afgelopen 24 uur meer dan 217.000 nieuwe besmettingen op vrijdag.

Meer dan 30.400 patiënten blijven in het ziekenhuis in Frankrijk

Volgens het laatste rapport dat vrijdagavond door de Franse volksgezondheidsautoriteit is gepubliceerd, zijn de afgelopen 24 uur 309 mensen overleden aan het Coronavirus.

Het aantal nieuwe gevallen dat binnen 24 uur werd geregistreerd, bedroeg 36.442 gevallen, vergeleken met 38.045 de dag ervoor. Het positiviteitspercentage – het percentage geïnfecteerde mensen onder de geteste personen – is de afgelopen zeven dagen gestegen tot 9,6%.

30.472 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen met een Covid-19-infectie, of 2.044 nieuwe opnames in vergelijking met de vorige dag. Er zijn momenteel 5.914 patiënten op de intensive care, wat overeenkomt met 463 nieuwe opnames binnen 24 uur.

12.287.795 Fransen kregen de eerste dosis van het Covid-vaccin

12.287.795 mensen ontvingen een eerste dosis van een anti-COVID-19-vaccin in Frankrijk, volgens rapporten van het ministerie van Volksgezondheid vrijdagavond, terwijl 44.10619 Fransen een tweede dosis kregen.

READ  Vladimir Poetin is van mening dat de door Kiev geleide tegenaanval nog geen "resultaat" heeft opgeleverd.

Ferrand waarschuwt dat er de komende weken “aankondigingen” zullen komen.

De volgende dag Nieuwe ontmoetingen over Emmanuel Macron over de gezondheidscrisisMinister van Volksgezondheid Olivier Ferrand wilde de Fransen vooruitzichten bieden en laten zien dat de zaken vooruit gaan.

gedurende’Een reis naar het vaccinatiecentrum in Manosque (Alpes-de-Haute-Provence) Vrijdag was hij verheugd over de voortgang van de vaccinatiecampagne en kondigde hij overigens aan dat “bijna 100% van de bewoners van verpleeghuizen” tot dusver een dosis vaccin heeft gekregen.

Vervolgens verwelkomde Olivier Ferrand het feit dat “de verbetering (in de indicatoren) naar voren lijkt te komen”. Hij zei: “Maar ik ben nog steeds voorzichtig, want het is te vroeg om vast te stellen. Meer dan 30 duizend gevallen van vervuiling zijn nog steeds erg hoog in ons land.” En te merken dat het opheffen van de avondklok om 19.00 uur op dit moment niet in het programma staat.

“Onze inspanningen werpen hun vruchten af”: begint de epidemie echt te beginnen in Frankrijk?

“Er lijkt een verbetering aan het ontstaan ​​te zijn.” Sinds donderdag is er weinig muziek nodig binnen de regering, wat erop wijst dat de beperkende maatregelen die tussen eind maart en begin april zijn opgelegd op nationaal niveau hun vruchten beginnen af ​​te werpen.

In Alpes-de-Haute-Provence op vrijdag, De minister van Volksgezondheid was verheugd over het feit dat “er een verbetering (in indicatoren) aan het ontstaan ​​lijkt te zijn”.Terwijl Gabriel Attal de vorige dag ook al zei: “We merken (1) het begin van stabiliteit op nationaal niveau en een lichte verbetering in de eerste 16 provincies die betrokken zijn bij de procedures.”

De relatieve stabiliteit van de epidemie werd opnieuw genoemd door de woordvoerder van de regering. Op een vrijdagmiddag in de Jura ging hij zelfs zo ver dat hij zei: “Onze inspanningen werpen hun vruchten af.” “We beginnen de effecten van de toegepaste beperkende maatregelen te meten” en “we zien het begin van een afname van de incidentie en stabilisatie van de epidemie”

Lees de rest van het artikel

Dreigende drempel van 3 miljoen doden

De drempel van ten minste drie miljoen sterfgevallen als gevolg van de Covid-19-pandemie zal naar verwachting wereldwijd worden overschreden sinds de opkomst eind 2019, en de race om vaccinatie gaat door.

Volgens een AFP-rapport van vrijdag van officiële bronnen zijn minstens 298.7891 mensen omgekomen sinds het kantoor van de WHO in China het uitbreken van de ziekte eind december 2019 aankondigde.

Deze cijfers worden over het algemeen onderschat omdat ze zijn gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, zonder statistische herbeoordelingen op te nemen.