Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Emmanuel Macron wil “duidelijke rode lijnen zetten met Rusland” en is klaar om te “straffen”

Emmanuel Macron wil “duidelijke rode lijnen zetten met Rusland” en is klaar om te “straffen”

Emmanuel Macron en Vladimir Putin, in 2017 in het Paleis van Versailles. ​ Stefan de Sacotin / AFP

De Franse president Emmanuel Macron zei: “Er moeten duidelijke rode lijnen zijn met Rusland”, zeggende dat hij bereid is sancties op te leggen in geval van “onaanvaardbaar gedrag”, in een fragment uit een interview met de Amerikaanse CBS-zender die zaterdag werd uitgezonden.

President Macron antwoordde: “Ik denk dat we na het onaanvaardbare gedrag in feite gestraft moeten worden”, terwijl hij zich afvroeg of het mogelijk is maatregelen te nemen tegen Moskou in het geval van een invasie, op een moment dat het aantal Russische strijdkrachten in Oekraïne kleiner is. toenemend. grens.

Emmanuel Macron benadrukte dat sancties alleen “niet voldoende zijn” en dat “constructieve dialoog” de beste is, en benadrukte dat ze “de enige manier zijn om geloofwaardig te zijn”.

“We hebben een openhartige en open dialoog met Rusland nodig”, voegde hij eraan toe.

Volgende top

Rusland wordt ervan beschuldigd tienduizenden soldaten te hebben ingezet in de buurt van de grens met Oekraïne en op het schiereiland de Krim dat Moskou in 2014 annexeerde, en de gevechten zijn onlangs hervat, die bijna zijn gestopt sinds de wapenstilstand die in de zomer van 2020 werd bereikt.

Donderdag kondigde de Amerikaanse president Joe Biden een reeks zware financiële sancties aan tegen Rusland en de uitzetting van tien Russische diplomaten, terwijl hij zijn voorstel om een ​​top met Vladimir Poetin te houden, hernieuwde.

Deze sancties zijn een reactie op cyberaanvallen en inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor het jaar 2020. Acht personen en entiteiten die verband houden met de “bezetting” van het Krim-schiereiland werden ook gestraft.

Vrijdag boden Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hun steun aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky en riepen Rusland op zijn troepen aan de grens terug te trekken om snel te werken aan “de-escalatie van de situatie”.

READ  In het proces tegen Donald Trump: aanklagers veroordelen de “criminele samenzwering om de presidentsverkiezingen van 2016 te manipuleren”