Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten en China “beloven samenwerking” inzake de klimaatcrisis

De Verenigde Staten en China “beloven samenwerking” inzake de klimaatcrisis

In het licht van meerdere problemen slaagden de Verenigde Staten en China er op zaterdag 17 april in om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden over de strijd tegen klimaatverandering. “De Verenigde Staten en China beloven met elkaar en met andere landen samen te werken om de klimaatcrisis aan te pakken, die moet worden aangepakt met de ernst en urgentie die nodig is.”Hij schreef in een gezamenlijke verklaring de Amerikaanse gezant John Kerry (op bezoek in Shanghai) en zijn Chinese tegenhanger Xie Zhenhua.

Lees ook Tegenover de VS benadrukt China zijn relatie met Frankrijk en Duitsland op het gebied van klimaatkwesties

De tekst somt de vele manieren op waarop kan worden samengewerkt tussen de twee grootste economieën ter wereld, die samen verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van de broeikasgasemissies die verantwoordelijk zijn voor klimaatverandering. Washington en Peking zeggen Versterking van hun respectieve acties en samenwerking in multilaterale processen, waaronder het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering en de Overeenkomst van Parijs

Volgens de verklaring van zaterdag, Washington en Peking Van plan zijn om te ontwikkelen Hun langetermijnstrategieën om koolstofneutraliteit te bereiken door de Schotse top (in november).

Andere maatregelen op korte termijn zijn onder meer versterking “Internationale investeringen en financiering” Ter ondersteuning van de overgang naar groene energie in ontwikkelingslanden, evenals de geleidelijke stopzetting van de productie en consumptie van fluorkoolwaterstoffen, de gassen die voornamelijk worden gebruikt in koeling, airconditioners en spuitbussen.

Maatregelen op lange termijn die in de jaren twintig moeten worden genomen om de opwarming die in het Akkoord van Parijs is overeengekomen, te behouden ” in de hand “ Deze omvatten het verminderen van emissies door de industrie en energieopwekking, opschaling van hernieuwbare energie, schoon transport en klimaatbestendige landbouw.

READ  Het was mogelijk om via internet toegang te krijgen tot duizenden bijeenkomsten van het Duitse leger

Een prioriteit voor de administratie van Biden

De heer Kerry was de eerste regeringsfunctionaris van president Joe Biden die China bezocht. Het bezoek was een teken van hoop dat de twee partijen kunnen samenwerken om de wereldwijde uitdaging van klimaatverandering aan te pakken, ondanks grote spanningen over vele andere kwesties – zoals het Chinese beleid in Hong Kong en de behandeling van de Oeigoeren in het land. Vraag.

De democratische president heeft van klimaat een topprioriteit gemaakt, in de tegenovergestelde mening van zijn voorganger, Donald Trump, een aanhanger van de fossiele brandstofindustrie die de Verenigde Staten uit de Overeenkomst van Parijs verdreef.

Het organiseert ook een virtuele internationale milieutop op donderdag en vrijdag, waar 40 wereldleiders voor het evenement samenkomen. China en de Verenigde Staten “Ik heb zin in” Deze top, zei de gezamenlijke verklaring, ook al vermeldt de tekst niet of de Chinese president Xi Jinping zal deelnemen.

“We hopen van harte dat hij zal deelnemen.”Kerry vertelde verslaggevers uit Seoul, waar hij later op bezoek kwam. “Natuurlijk neemt elk land zijn eigen beslissingen. We proberen niemand te dwingen. We zoeken samenwerking.”

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Joe Biden belooft een wereldwijde reactie op de klimaatcrisis

Joe Biden bracht Washington opnieuw in contact met de Overeenkomst van Parijs, ondertekend in 2015, waarover werd onderhandeld door John Kerry, de toenmalige staatssecretaris van president Barack Obama. De Overeenkomst van Parijs verplicht de ondertekenende landen maatregelen te nemen om de temperatuur met niet meer dan 2 graden Celsius (3,6 Fahrenheit) boven het pre-industriële niveau te laten stijgen.

READ  Duitsland roept de Europese Unie op om de stroom migranten uit Wit-Rusland te stoppen

De wereld met Agence France-Presse