Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ligue 1 – de 36e dag – Ligue 1: Burak Yilmaz verslaat Tennis en Lusk met twee wedstrijden voor de titel

Ligue 1 – de 36e dag

Geladen door auteur Burak Yilmaz voor een nieuw duo, won LOSC logischerwijs de 112e derby in de geschiedenis. De bende van Christophe Gaultier is slechts twee wedstrijden verwijderd van de titel …

Les: Yilmaz en Lille slaan hard

Er zijn wedstrijden die de datum van het seizoen markeren en andere die de geschiedenis van het toernooi zelf schrijven. Er zijn ook momenten die mythes creëren. Dat is 112 Derby du Nord Op de eerste twee vakjes had hij alles aan te vinken en het was Kraal, zoals ze het in Turkije noemden, dat een nieuwe status kreeg. Natuurlijk, Burak Yilmaz Mensen waren al twee weken geleden besmet, in Lyon, en op grotere schaal sinds de enscenering Competitie 1. Natuurlijk, Weinig Er zou niet zijn zonder een Turkse international. Maar als het tijd is om terug te kijken, zullen Mastiff-fans zich allemaal zijn langdurige vertoning van kracht herinneren aan de rivaliserende tuin. En met ons! Hoe kan het anders zijn? Hoe vergeet hij het kanonschot dat van zijn linkervoet kwam in de 34e minuut van een beslissende partij die eveneens besluiteloos was (0-2, 40)? Toegegeven, Clément Michelin werd net (ernstig) gediskwalificeerd voor de tweede gele kaart en LOSC voerde de score vanaf de vierde minuut van de ontmoeting aan, maar er werd niets geregeld. Zelfs Mike Minyan, nog steeds keizerlijk als altijd, was degene die harder werkte dan Jean-Louis Lica voordat de bliksem insloeg. Want dat is het, met als enige verschil dat de raket die door de Turk werd afgevuurd een grond-lucht was.

READ  Frank Hayes: "Goede of zeer goede dingen in de eerste helft"

Lees ook:
Al het nieuws van de Franse competitie
Arrangement

Dit was het tweede doelpunt van Elmas, na een goed uitgevoerde penalty (0-1, 4), en we begrepen net dat er niets met de aanvoerder kon gebeuren. En dat Galtier weer een grote hit zou scoren, terwijl ze vrijdagavond speelden voor iedereen. En er was geen verrassing. Integendeel, de bezoekers bleven de wedstrijd domineren in de twee rijken van de waarheid en maakten de volledige toevoeging via Jonathan David (0-3, 60). Daarna bleef het afwachten hoe de bemanning van Lille de rest van de evenementen zou beheren en wie er als eerste naar buiten zou komen. De derde scherpschutter van de avond en Louise Araujo maakten op hun beurt plaats voor Jonathan Icone, Timothy en Ya (voordat ook Yilmaz en Zika explodeerden) en Lille was stilletjes op weg naar een tweede succes in het grootste aantal Noordse derby’s dit seizoen. Om de eerste titel sinds 2011 te benaderen en ernaar te verwijzen in de geschiedenisboeken.

Winnaar: Burak voor beste speler

Velen van hen doen mee aan de race, maar hoe meer weken verstrijken, hoe meer we onszelf vertellen dat het hoofd van Yilmaz het verdient om gekroond te worden. Kylian Mbappé heeft meer doelpunten gescoord en anderen hebben minder wedstrijden gemist (Yilmaz miste bijna twee maanden competitie vanwege een kuitblessure), maar wie kan beweren meer te hebben gewogen op het parcours van dit seizoen dan Kral? Wie oordeelde in dit stadium deze ontmoetingen met twee punten, althans symbolisch? Tegen Lyon draaide de Turks inderdaad alles om, terwijl hij dacht dat Lille de titel zou verliezen. Vrijdagavond wachtte hij niet tot zijn team terugkwam naar de muur om hem nog wat meer in hem te laten geloven. Met andere woorden, hij is momenteel de beste speler in het beste team van het land. Dus de volgende beste speler?

READ  Voetballen in de schaduw van de rots

Verliezer: een hele slechte trip

In de Amerikaanse komedie gaan vier vrienden op vakantie en gaat niets zoals gepland. Erger nog, de situatie wordt van minuut tot minuut erger. In aflevering 36 van de tv-serie Ligue 1 speelt Loc Badé thuis maar gaat ook alles mis. Schuldig aan het verlies van de bal twee keer in doelpunten en drie van LOSC, versnelde de jonge middenvelder de ondergang van zijn familie in deze derby.

Tijm Pinon