Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Liefde op de prairie: De drie boeren van het seizoen eindigen alleen en komen tot een verontrustende conclusie

Liefde op de prairie: De drie boeren van het seizoen eindigen alleen en komen tot een verontrustende conclusie

De rest volgt na de aankondiging

Twaalf weken nadat het avontuur werd uitgezonden op M6, werd het achttiende seizoen van de serie uitgezonden De liefde ligt in de wei Zijn campagne eindigt op maandag 20 november. Karen Le Marchand zal de eindkandidaten toespreken voor hun evaluatie, nadat ze al met Olivier, Jean-Paul en Julien gesproken heeft.

Zelfs voordat de les van 2023 sluit, weten we al dat voor de kandidaten van het programma, Christine, Perrin en Anaïs, hun individuele status onveranderd blijft. Een ongelukkige uitkomst vergelijkbaar met die van hun vorige zussen. Want in tien jaar tijd hebben slechts 12 van de 42 boeren de liefde gevonden. de Parijse. Het resultaat is niet erg bemoedigend en kan door verschillende redenen worden verklaard.

Ten eerste: hun beroep is overwegend mannelijk, waardoor het aantal vrouwelijke deelnemers onmiskenbaar afneemt De liefde ligt in de wei. “Onder de 20% vrouwen zijn velen bejaard, omdat zij de boerderij van hun man hebben overgenomen“Naast het beroep van veehouderij”, vertelt François Bourcigel, hoogleraar sociologie aan het Nationaal Polytechnisch Instituut van Toulouse, gespecialiseerd in de landbouw, aan onze collega’s.Het is niet langer de taak van het echtpaar“. Enzovoort, “80% van de boeren woont niet samen met een echtgenoot die in dezelfde sector werkt en de mogelijkheid om een ​​professioneel equivalent te vinden is klein“.

Je moet de ballen hebben om daarheen te gaan

Er is nog een obstakel dat vrouwen ervan weerhoudt om aan de show deel te nemen: media-aandacht. “Je moet de ballen hebben om daarheen te gaan. Jezelf op tv zien is nog steeds iets voor vrouwen. Een man heeft minder voorbereiding nodig, maar als we ons gelukkig willen voelen, moeten we ons haar stylen, make-up op doen…Christine, die het slachtoffer was van gewelddadige kritiek, analyseert:Wat wij als kritiek op sociale media beschouwen is krankzinnig! Ik, we kwamen steeds terug op de rimpels“, bevestigt Christine.

READ  Danielle Moreau huilt: TPMP-columnist barstte in tranen uit na de voorspelling van een waarzegster

Eindelijk, als ze genoeg moed hebben om eraan deel te nemen De liefde ligt in de wei, het zijn de mannen die struikelen, ook al kijken er maar heel weinig naar de foto’s. “Mannen hebben minder kans op afwijzing op het scherm. Helaas zit het nog steeds ingebakken in de cultuur“, betreurt Gabriella Mather, de producer van de show. Zonder dat te vergeten “Het eisenniveau voor meisjes is hoger dan bij sommige boeren“.”We hebben zoveel verwachtingen als we deze show doen dat we het perfecte karakter willen hebben, behalve… dat bestaat niet!“, kon Agnes alleen maar concluderen.

Het valt nog te hopen dat het volgende seizoen van De liefde ligt in de wei Voor de kandidaten zal dit voordeliger zijn.

De rest volgt na de aankondiging

De rest volgt na de aankondiging