Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Valérie Lemercier wordt voorzitter van de 49e Franse Filmprijzen

Valérie Lemercier wordt voorzitter van de 49e Franse Filmprijzen

Bertrand Guay via AFP Valérie Lemercier, winnaar van de César Award voor Beste Actrice voor haar rol in de film “Aline”, zal de voorzitter zijn van de 49e ceremonie in februari 2024.

Bertrand Guay via AFP

Valérie Lemercier, winnaar van de César Award voor Beste Actrice voor haar rol in de film “Aline”, zal de voorzitter zijn van de 49e ceremonie in februari 2024.

Bioscoop – Het is terug, maar deze keer niet te zien. Canal+ en de César Academy maakten op maandag 20 november bekend dat Valérie Lemercier de functie van voorzitter van het 49e César Gala overneemt. Ze volgt acteur Tahar Rahim op, die deze plek in 2023 bezette.

Valérie Lemercier was een voor de hand liggende keuze, legt de Academie uit in een persbericht. De actrice won twee prijzen voor Beste Actrice in een Bijrol Bezoekers En Orkest stoelenZe ontving in 2022 de Cesar Award voor Beste Actrice voor haar film gewijd aan Celine Dion. Allen.

“Valery Lemercier is een figuur die onlosmakelijk verbonden is met film, theater en televisie, maar ook uit de geschiedenis van de Césaire.”‘, schrijft de Academie opnieuw. En buiten haar track record is ze eigenlijk al in de geschiedenis van de ceremonie: ze heeft drie keer de (moeilijke) rol van ceremoniemeester gespeeld, in 2006, 2007 en 2010. En elke keer weer, ze aarzelde niet om het te rocken.De kamer met optredens in Amerikaanse stijl.

In 2007 opende ze de show bijvoorbeeld al zingend Maldon Door Zouk Machine, daarna reproduceerde ze de dans Rabbi Ja’akov. In 2010 voerde ze de vurige tangodans met Gad El Maleh uit voor publiek.

READ  "Avatar 2" blijft een enorme indruk maken op de Noord-Amerikaanse kassa

Volgend jaar, als haar rol strenger wordt, zal Valérie Lemercier waarschijnlijk geen hoofdrol spelen in Dantesque’s werk. Haar missie zal zijn om de ceremonie te openen met een toespraak en af ​​te sluiten na de uitreiking van de ster van de avond, de Cesar Award voor Beste Film.

Het 49e CESAR-concert vindt plaats op vrijdag 23 februari 2024 in het Olympia Theater. Wie er tot ceremoniemeester wordt benoemd weten we nog niet, dus zij krijgen de lastige taak om de show op poten te zetten.

Zie ook op HuffPost: