Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De manager van Napoleon reageert scherp op de kritiek van de Franse pers

De manager van Napoleon reageert scherp op de kritiek van de Franse pers

Ridley Scott, regisseur van de film Napoleon Dat deze week in de bioscoop verscheen, kreeg in de Angelsaksische pers veel betere recensies dan in de Franse pers. Hij reageerde hard op zijn critici.

Van de ene kant van het kanaal naar de andere kant van de film Napoleon Door de Anglo-Amerikaanse regisseur Ridley Scott wordt het anders gewaardeerd. Terwijl hij in Groot-Brittannië was om zijn speelfilm te promoten, met Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby in de hoofdrollen, besloot de regisseur van de film… Gladiatorlbuitenaards wezen of zelfs Blade Runner Er werd hem gevraagd naar de voorzichtigere ontvangst die hij van de Franse pers had gekregenTerwijl de film vanaf woensdag 22 november in de bioscopen in Frankrijk te zien is.

De film wekte inderdaad het enthousiasme van de Engelse pers: de voogddie het 5 sterren geeft, vindt het “Een verbluffende, afschuwelijke cavalerie-aanval“En de keer Yahya “Een uitgebreide historische film“, Ook “Meer vermakelijk dan realistisch“.

Maar zoals de BBC ook opmerkte, was de Franse pers meer gemengd. Veel historische fouten of vrijheden zijn aan de kaak gesteld, bijvoorbeeld in het punt Geschreven door historicus Patrice Genevieve, die de anti-Franse, pro-Britse interpretatie veroordeelt van het verhaal van de beroemde keizer die bij Trafalgar door de Royal Navy werd verslagen. Het was de British Broadcasting Corporation (BBC) ook niet ontgaan dat de krant Le Figaro op zijn beurt een film noemde waarin “Barbie en Ken onder het rijk“…

READ  Singer Mask 6: We weten wie zich verstopt onder het Avatar-kostuum, de tweede gastdetective van het seizoen

Deze kritiek was niet in de smaak van Ridley Scott, die in reactie op deze uitspraken sarcastisch zei: “De Fransen houden niet eens van zichzelf!», eraan toevoegend dat de première van de film in Parijs volgens hem het enthousiasme van het publiek opwekte: “Tijdens de show in Parijs vond het publiek het geweldig‘, troostte hij zichzelf.

Bij de BBC beantwoordde Ridley Scott meer onaangename vragen. Is hij teleurgesteld dat hij de Oscar voor Beste Regisseur niet heeft gekregen? “Het maakt mij niet uit“, zei hij tegen verslaggevers. Wat vindt u van de herhaalde kritiek dat zijn film de historische realiteit verraadt?”Wil je echt dat ik antwoord? Dat kun je beter niet doen, dat zou onbeleefd zijn!»