Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2016 is toegevoegd aan de Russische Most Wanted List

De winnaar van het Eurovisie Songfestival 2016 is toegevoegd aan de Russische Most Wanted List

Zuzana Dzhemaldinova, de Oekraïense artiest die in 2016 het Eurovisie Muziekfestival won, is op de meest gezochte lijst van Rusland geplaatst wegens het overtreden van het wetboek van strafrecht.

Moskou is op zoek naar een nieuwe kunstenaar. Officiële Russische persbureaus meldden maandag dat de Oekraïense zangeres Zuzana Jamaldinova op de meest gezochte lijst van Rusland is geplaatst wegens het overtreden van het wetboek van strafrecht. Sky-nieuws.

De 40-jarige, die optreedt onder de naam Jamala, won de editie van 2016 van het Eurovisie Songfestival dankzij een lied dat verwijst naar de deportatie van bijna 200.000 Krim-Tataren door de Sovjet-Unie in 1944, terwijl diezelfde regio werd binnengevallen . Vervolgens annexeerde het Russische leger het in 2014.

Al besproken in 2016

Volgens de onafhankelijke Russische media MediaZona was deze opname ingegeven door een wet die sinds 2022 van kracht is en die de publicatie van valse informatie over het Russische leger en de aanhoudende gevechten in Oekraïne verbiedt.

In 2016 had Rusland al geprotesteerd tegen de overwinning van Zuzana Dzhamaldinova voor het lied 1944 In strijd met de mededingingsregels, die elke politieke uiting verbieden. Ook al veroordeelde de titel de acties van de Sovjetmacht destijds niet direct, toch verwees de winnende titel naar het lijden van een heel volk.

Teksten als “Als vreemden komen, komen ze naar je huis. Ze vermoorden je en zeggen: ‘Wij zijn niet schuldig'”, geven dit grotendeels aan. De vertaler ervan kon de resonantie van het lied met de recente annexatie van deze Oekraïense regio niet onder stoelen of banken steken. “De Krim-Tataren zijn wanhopig en hebben steun nodig”, zei ze destijds.

READ  De Londense politie "betreurt" de arrestatie van demonstranten tegen de monarchie

Belangrijkste artikelen