Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

L’Événement stelt dat abortus geen “vrouwenverhaal” is

PROKINO Filmverleih GmbH

Annamaria Vartolomé, de heldin van “The Event”.

Cinema – Annie Erno’s geschriften geëxporteerd naar bioscoop. na conditionering eenvoudige passie In januari een tweede sms van Franse schrijverWie samenwerkte met Regis Souder aan zijn documentaire uit 2021 over de stad Cergy Pontoise, verschijnt op woensdag 24 november op onze schermen: de gebeurtenis.

De film werd ondertekend door Audrey Dewan en zijn regisseur won de prestigieuze Gouden Leeuw op het laatste filmfestival van Venetië in september. Haar verhaal is het verhaal van een student geesteswetenschappen (Annamaria Vartolomé) hindernissenparcours voor abortus in de jaren zestig, een periode in de Franse geschiedenis waarin abortus illegaal was.

Net als de autobiografische roman waarop de film is geïnspireerd, behandelt de speelfilm een ​​reeks overlappende kwesties, zoals de vrijheid van vrouwen om over hun eigen lichaam te beschikken of de wens om zichzelf te bevrijden van sociaal determinisme. Het is een krachtige film. De financiering ervan was echter niet eenvoudig.

flexibele financiering

“Ik ging in tegen redenen die ik kon begrijpen”, legt de regisseur uit die we interviewden. Dit is pas mijn tweede film, ik kies voor een wat drastisch formaat. Als we bij de kwestie van clandestiene abortus blijven, schrikt dat degenen die het financieren bang. Bovendien zijn de acteurs niet erg bekend.”

Bekijk hieronder de filmtrailer:

Audrey Dewan is een manager maar je bent gek, een dramatisch verhaal gepubliceerd in 2019 over een geval van cocaïnevergiftiging in een gezin. Naast een uitgebreide carrière als journalist (technische kunstEn KapperEn vreugde) en de veelgeprezen vertellingen)Hij liegt), en het is ook de oorsprong van de scripts voor veel van de films van Cedric Jimenez.

READ  'I've Suffered So Much': Thierry Lermitt herinnert zich de moeilijkheid van het filmen van Dinner of Negatives

Ondanks de eerste afwijzingen is het netto nul gebleven. “Ik heb de indruk dat sommigen zich achter deze redenen verschuilen”, vervolgt de regisseur. Ik denk dat sommige mensen zelfs tegen abortus waren.’ [son producteur Edouard Weil et elle, NDLR] om deze film te produceren”, voegt Audrey Dewan toe.

De waarheid van de weg

In Frankrijk is abortus toegestaan ​​sinds de invoering van de hoofddoekwet op 17 januari 1975. Het is in veel landen in het buitenland verboden. In andere gevallen wordt het in twijfel getrokken. In Polen heeft de regering bijvoorbeeld jarenlang gewerkt aan het aanscherpen van de wetten op de toegang tot abortus, tot het punt waarop het in 2021 effectief werd verboden. En in de VS staat het Hooggerechtshof voor een patstelling met Texas, waar een Er is nu een wet aangenomen die abortus verbiedt door alleen een hartslag op te merken. De eerste voor de foetus.

De feiten werden verteld in de gebeurtenis Hoewel ze eerder waren, aarzelden ze in het nieuws. Het lezen van het boek beïnvloedde de openbaring van Audrey Dewan. De eerste schok was om het verschil te peilen tussen abortus zoals die tegenwoordig wordt toegepast en illegale abortus, geeft ze toe. Omdat er zo weinig voorstellingen waren, was ik een van die mensen die de waarheid, ruwheid en eenheid van dit pad slecht weergaf.”

Zijn film kopieert het. Sommige scènes laten niet de mogelijkheid om ver te kijken. “Ik zie geen reden om dat te doen”, zegt de directeur. Ik krijg de indruk dat we de wreedheid van de beelden alleen op bepaalde plaatsen en in verband met bepaalde onderwerpen in twijfel trekken.”

READ  Moet de spreektijd van Eric Zemmour in aflopende volgorde tellen? De Canadian Space Agency heeft al ontkennend geantwoord

Ze voegt eraan toe: “Hoeveel oorlogsfilms die zo gewelddadig zijn en geen hart sparen? Op dezelfde manier werd mij gevraagd waarom een ​​film over abortus werd gemaakt toen het in het verleden was. Het is dezelfde analogie. Zeg het de volgende keer voor iemand die een film maakt over de Tweede Wereldoorlog.”.

“Woorden zijn de zenuwen van verandering”

Oordeel, angsten, opdringerige uitspraken, ongepast gedrag… De heldin kijkt de hele film door in de ogen van de mensen om haar heen, haar vrienden, haar mannen, haar artsen en de samenleving. Deze look is volgens Audrey Dewan “geëvolueerd”, maar er zijn nog steeds overblijfselen. Ze vertelt ons dat men meetbaar is in één ding: stilte en schaamte.

Audrey Dewan heeft zelf een miskraam gehad in haar leven. Door te zeggen en te formuleren: “Het is moeilijk”, geeft ze toe. Toen ik naar het filmfestival van Venetië ging, aarzelde ik om er eerlijk over te praten: [qu’elle] Ik heb drie jaar tegen de stilte gewerkt.” Ze merkte op dat “er iets heel subtiels en onbewusts aan de hand is”.

Vrijheid van meningsuiting is essentieel. Mindsets veranderen vanaf het moment dat je de woorden invoert. Woorden zijn de zenuw van verandering. De vraag gaat ons allemaal aan.

Als mij wordt verteld dat ik een feministische film heb gemaakt over een vrouwenthema, krijg ik zin om te schreeuwen. Ik zou niet handelen vanuit het idee dat een miskraam een ​​vrouwenverhaal is. Een baby krijg je niet alleen, je wordt niet alleen zwanger. Aangezien dat niet het geval is, ben ik niet de enige die verantwoordelijk is voor de baan, voor deze beslissing. Het is een onderwerp dat zich niet beperkt tot de toestand van vrouwen.” Het evenement wordt gedeeld.

READ  Controversiële Dieudonne veroordeeld tot 200 dagen gevangenisstraf wegens verzwijgen van fraude

Zie ook op HuffPost: In de Verenigde Staten roepen duizenden demonstranten op voor het recht op abortus