Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lenovo G27c-10 Review: betaalbare 27-inch FHD 165Hz-monitor

Lenovo G27c-10 Review: betaalbare 27-inch FHD 165Hz-monitor

De Lenovo G27c-10 heeft een zeer standaard ontwerp dat overal kan worden verplaatst. Het is voorzien van een matzwart plastic van hoge kwaliteit.

De achterkant van het scherm.

Net als de voorkant is de achterkant van het scherm niet grillig. Er is matzwart plastic, een ventilatierooster aan de bovenkant en het goed zichtbare Lenovo-logo.

Centraal voet- en kabelbeheersysteem.

Centraal voet- en kabelbeheersysteem.

De Y-voet is breed genoeg om het scherm te monteren. Lenovo overwoog ook een kabelbeheerplatform dat bestaat uit een clip aan de achterkant van de voet, maar dat – als de verbindingen niet volledig worden verborgen – effectief is om alle kabels terug te brengen naar de basis. Het beeldscherm is ook compatibel met VESA-steunen van 100 x 100 mm door de originele standaard te verwijderen.

Hoogte- en kantelverstelling.

Hoogte- en kantelverstelling.

Qua instellingen is het Lenovo beeldscherm tevreden met de basis, namelijk hoogteverstelling tot 13 cm en kantelen tussen -5 ° en + 22 °. De fabrikant negeert zij-aan-zij en staande oriëntatie, maar dat maakt niet echt uit op een speciaal videogamescherm.

Verbinding.

Aansluitingen zijn onder meer een DisplayPort 1.4-ingang, een HDMI-ingang en een hoofdtelefoonuitgang. Lenovo slaat de USB-hub over, maar het is praktisch en de ingebouwde luidsprekers kunnen soms helpen.

Slechts één joystick.

Slechts één joystick.

Om door de OSD-menu’s (On Screen Display) te navigeren, gebruikt de fabrikant een enkele joystick. Als u erop drukt, wordt het scherm ingeschakeld, terwijl u de instellingen via verschillende richtingen kunt openen. Voor ons is het gewoon het meest efficiënte systeem tot nu toe voor een snelle schermconfiguratie.

Lenovo G27c-10 op ons bureaublad.

Lenovo G27c-10 op ons bureaublad.

Zoals alle 27 inch monitoren, is dit model perfect comfortabel op ons bureau van 140 x 60 cm. De diepte van de voet is nog steeds 23,5 cm, maar door zijn Y-ontwerp bespaart hij uiteindelijk veel ruimte op het bureau. De Full HD-resolutie van 1920 x 1080 is ideaal om te gamen, vooral bij 165 Hz, maar is beperkt voor andere taken en je hebt snel te weinig werkruimte.

Door de helderheid te verlagen naar 52 om wit te krijgen met 150 cd / m2, verbruikt dit scherm ongeveer 17 watt, d.w.z. een relatief verbruik van slechts 85 watt / m2, wat veel lager is dan het gemiddelde van de geteste schermen (100 watt). / Vierkante meters). Bij minimale helderheid (73 cd / m2) verbruikt het scherm 12 watt en stijgt naar 28 watt bij maximale helderheid (279 cd / m2).


Direct uit de doos geeft de Lenovo G27c-10 kleuren weer die als nauwkeurig kunnen worden beschouwd. Met een gemiddelde delta E van minder dan 3 (2,2), wordt het verschil tussen de geprojecteerde kleuren en de weergegeven kleuren onzichtbaar voor het oog. De kleurtemperatuur is erg hoog (5950 K), wat resulteert in een roodachtige weergave. Gelukkig is de curve stabiel over het hele spectrum. De gammacurve is niet helemaal stabiel, met iets donkergrijs verduisterd, maar het gemiddelde (gemeten bij 2,3) ligt dicht bij de referentiewaarde (2,2). Door de helderheid te verlagen tot 52 om wit te krijgen met 150 cd / m2, en door de temperatuur handmatig in te stellen op “normaal”, wordt de gemiddelde kleurtemperatuur verhoogd tot 6440 K, dichter bij de referentie 6500 K, zonder het gamma of de kleuren te beïnvloeden. Ten slotte stelt de schermkalibratie de sonde in staat om de gamma- en temperatuurcurven optimaal af te vlakken bij streefwaarden en kleuren nauwkeuriger weer te geven (gemiddelde Delta E van 1,5). Een kleurprofiel is beschikbaar op deze link.

Het VA-paneel kan een zeer goed native contrast van 2460: 1 weergeven, waarbij het zwart zo laag is als 0,06 cd / m². Op de foto resulteert dit in een voldoende diep zwart, zelfs in een donkere kamer. Dit scherm blijft nog steeds achter bij de beste VA-monitoren met een contrastverhouding van meer dan 4000: 1, zoalsAOC Q3279VWF waar is de Philips Momentum 436M6(Maar het presteert veel beter dan IPS-monitoren waarvan de beste vertegenwoordigers tevreden zijn met het contrast van 1200: 1.)Asus TUF VG27AQ).

Gemiddelde variatie in glansvereffening gemeten bij 6% over een 27-inch hele plaat; Uitstekende waarde die zorgt voor een goede gladheid van de plaat. Het model dat we hebben getest, werd door geen enkel fenomeen beïnvloed de wolken. Het VA-paneel biedt iets smallere kijkhoeken dan het IPS-model, en we zien contrast in helderheid en colorimetrisch bij 45 graden.

Deze monitor maakt geen gebruik van pulsbreedtemodulatie (PWM of “Pulse Width Modulation”) om de verlichting van het backlight-systeem te beheren, waardoor het mogelijk is om de helderheid te verminderen zonder het risico te lopen op het flikkerende effect dat vermoeidheid van de ogen veroorzaakt en de ogen beschadigt en hoofdpijn veroorzaakt bij de meest gevoelige mensen. Deze functie wordt over het algemeen Flicker-Free genoemd. Het integreert ook de blauwlichtreductiemodus door software aan te passen, waardoor de kleurtemperatuur wordt verlaagd voor een warmer (rood) scherm.

De G27c-10 is compatibel met FreeSync Pro en dus G-Sync (niet ondersteund), dat de vernieuwingsfrequentie van het scherm dynamisch aanpast aan het aantal frames per seconde dat door de grafische kaart wordt geproduceerd, om tearing van het beeld te voorkomen (scheuren(En gedeeltelijke vertraging)stamelen). Het ondersteunde frequentiebereik is erg breed aangezien FreeSync werkt tussen 48 en 165 Hz. Je hebt nog steeds een middenklasse grafische kaart nodig om een ​​framesnelheid van 165 Hz met een hoog detailniveau te kunnen ondersteunen)GeForce RTX 3060 of Radeon RX 6700 XT).

Voor het gaming-model blinkt dit scherm niet echt uit door zijn reactievermogen. De afkoeltijd van 10 ms is hetzelfde als bij sommige desktopmonitors. Gaming-monitoren – vooral die met een VA-paneel – kunnen onder de 7ms dalen, zoals MSI Optix MAG272CQR. Deze waarde wordt verkregen door wijzigingSaraf Aan de “extreme”, met een zeer gering effect Keer de schaduwen om. Het Lenovo-scherm blijft ver achter bij zijn directe concurrenten, zoals de AOC 27G2U met zijn IPS-paneel tot 7,5 ms en het AOC 27G1-scherm dat hetzelfde doet met het VA-paneel.

We hebben latentie gemeten (De invoer is vertraagd) In 11 ms. Er is dus geen waarneembare vertraging tussen het verzenden van de afbeelding via de grafische kaart en het weergeven op het scherm.

READ  Ondanks de aanpak van NSO Group heeft Frankrijk ervoor gekozen om eind 2020 geen Pegasus-spyware aan te schaffen