Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Leidt de sluiting van winkels in Nederland tot de komst van klanten bij grenswinkels?

Leidt de sluiting van winkels in Nederland tot de komst van klanten bij grenswinkels?

Zullen er vandaag meer buitenlanders in Belgische winkels zijn? Na Duitsland, de Nederland trekt de schroef aan. Het land sluit zijn scholen, musea en niet-essentiële winkels. Gezien de zeer korte tijd tussen de aankondiging en de toepassing van de nieuwe beperkingen, kunnen onze buren in de verleiding komen om de kerstinkopen in België af te maken. Bijvoorbeeld in Visay, een stad aan de Belgisch-Nederlandse grens.

Tussen tevredenheid en angst

Wise blaast een steen uit Nederland. Daar zijn veel winkels. Indrukwekkend voor een paar Nederlanders die eindelijk kerstinkopen kwamen doen. Maar Jack Johnson, een juwelier in de winkelstraat, geloofde het niet: “We willen echt dat ze bij ons komen. We verwelkomen ze omdat we ze in hun huis verwelkomen, maar ik vrees nog steeds dat er een nationalistische grens is. Ze willen thuis blijven.”

Hoewel sommigen dit als een haalbare optie beschouwen, maken andere handelaren zich zorgen: “Zakelijk gezien is dit misschien interessant, maar vanwege een epidemie denk ik niet dat het een goede zaak is.” Zegt winkelier Franz Ronan. “Als ze de grens oversteken, moeten ze onze voorwaarden respecteren, dat wil zeggen, een masker dragen en hydroalcoholische gel op de handen zeggen. Maar ik kan niet zeggen dat ik het erg leuk vind, want ik wil niet dat andere landen de grens oversteken en er zijn redenen om alles te sluiten. “ Een andere winkelier, Fabian Olefs, gaat verder.

Er waren vanmorgen geen Nederlanders aan de horizon. In ieder geval nog niet. Maar Visa burgemeester Vivian Desert hoopt dat ze zullen komen: “We gaan alle middelen aanwenden die we tot onze beschikking hebben, dat wil zeggen dat we de gezondheidsmaatregelen die ons worden opgelegd uitvoeren met onze secretaresses in het Beneden-Muze-gebied en de gemeente. Er komen extra patrouilles. Ik zal alleen blij zijn voor onze handelaren als het een partnerschap met ons kan zijn. “.

En in winkelcentra?

In dit leasewinkelcentrum hoef je niet op dezelfde manier naar de dingen te kijken. Over het algemeen vertegenwoordigen Nederlanders 5% van de klanten, maar het management maakt zich zorgen om meer van hen te zien. Directeur van Shopping Center Maxim Delvenne: “We hebben een manier om te zeggen hoeveel mensen er in het winkelcentrum zijn. Wat er gaat gebeuren is dat zodra dat niveau is bereikt, we de deuren moeten sluiten, of er nu Nederlanders zijn of niet. Het gevaar is dat onze vaste klanten dat zullen doen. komen buiten Mediacity terecht als we een grote toestroom van Nederlands hebben. Niet het doel ”.

De vakbond wil op haar beurt overleg plegen met de Comios-ambtenaren. Het vraagt ​​om aanvullende regelgeving om het klantenverkeer op straat te monitoren en ervoor te zorgen dat activiteiten worden gerespecteerd.

READ  Nederland heeft officieel uitgeroepen tot "watertekort".
Nieuwsbrief informatie

Ontvang elke ochtend belangrijk nieuws.

OK
Niet meer laten zien