Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Controle: Nederland draait de schroef vast

coronavirusgeplaatst op

Bijgewerkt

Pixabay

De Nederlandse premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat Nederland zijn gebied controleert in een poging de Govt-19-epidemie te bestrijden door twee weken lang musea, bioscopen, dierentuinen en andere locaties voor het publiek open te stellen. “De dingen zijn niet slecht, maar ze gaan niet goed”, legde hij uit op een persconferentie. “Het aantal gevallen (besmetting met het nieuwe coronavirus) zou heel snel moeten dalen. Dit is hard nieuws (…) maar er is geen andere oplossing”.

Nederland heeft de afgelopen maanden lichtere maatregelen genomen dan de buurlanden, maar het wordt hard getroffen door een tweede golf van epidemieën, een van de hoogste besmettingspercentages uit Europa. De autoriteiten hebben het over “gevangenisstraf”, maar het land is niet onderworpen aan reisbeperkingen overdag.

Lees meer – Covid-19: Prins William wordt slachtoffer en vermoord in de Verenigde Staten

Op 14 oktober werd aangekondigd dat restaurants, bars en “coffeeshops” die cannabis verkopen, zouden worden gesloten. Het dragen van een masker is verplicht. Het werkte, maar Mark Rutte besefte dat het niet genoeg was. “Om beweging en communicatie te verminderen, moeten alle gebouwen openstaan ​​voor het publiek en moeten de verzamelruimtes binnen en buiten twee weken gesloten zijn”, zei hij.

>> LEES OOK – Regering sterft in een vrouwelijk vliegtuig zonder enige passagiers te waarschuwen