Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Beïnvloeders zijn bekritiseerd omdat ze hashtagging tegen acties van de overheid

Beïnvloeders zijn bekritiseerd omdat ze hashtagging tegen acties van de overheid

Amsterdam Residents Mask, 17 september 2020. – Palo Amorim / Ciba USA / Ciba

Een groep Beïnvloeders De Nederlanders hebben maandag de hashtag #ikdoenietmeermee (#jeneparticipeplus in het Frans) geïntroduceerd.
Govt Van hun regering. ‘Bevrijd de mensen! “, In het bijzonder schreven deze lokale sterren – van wie velen jonge zangers zijn – met in totaal meer dan een miljoen abonnees.

Hun houding roept echter kritiek en bezorgdheid op Nederland Het virus maakt een sterke opkomst door.

‘We zullen de regering in toom houden.’

Bezorgd over de economische en sociale gevolgen van anti-govt-activiteiten, gelooft de regering dat de regering “mensen intimideert” en negeert ze de opvattingen van sommige critici die kritiek hebben op de maatregelen, waarvan de cultuursector vooral wordt getroffen door het verbod op belangrijke evenementen.

In een video van verschillende beroemdheden, waaronder de zanger en YouTuber Famk Lewis, die alleen al op Instagram meer dan een miljoen abonnees heeft, houdt de groep “de regering in toom.”

De hashtag die als ‘onverantwoordelijk’ wordt beschouwd

De hashtag werd veroordeeld door de overheid, medisch personeel en jonge invloedrijke volgers. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jong omschreef het als “onverantwoordelijk”. Dan Rolofsen, verpleegster, noemde de mensen die de hashtag deelden “kom en zie de intensive care-afdelingen.”

Sinds de uitbraak van het virus zijn in Nederland meer dan 98.000 gevallen officieel gemeld, waaronder 6.291 doden. Het kabinet kondigde afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen aan in zes regio’s, waaronder Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, die bijzonder getroffen zijn door de virusuitbraak. Bars moeten om 01.00 uur sluiten en bijeenkomsten voor meer dan 50 personen zijn verboden.

READ  Kovit-19: Maximale vervuiling in Nederland loopt niet uit de hand