Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland legt een verplichte PCR-test op

Nederland legt een verplichte PCR-test op

Reizigers uit de EU naar Nederland kunnen tot 29 december negatief testen op COVID-19 als ze afkomstig zijn uit een risicogebied van de EU / Schengengebied.

De regel is van toepassing Passagiers die aankomen per vliegtuig, boot of internationale intercitytrein of trein. Het is echter exclusief reizigers die de 30 kilometer lange grens naar Nederland overschrijden.

Als een reiziger geen negatief resultaat kan laten zien, kan hij niet naar Nederland. Het werd hem toen verboden om aan boord van een vliegtuig of trein te gaan. In beide soorten verkeer moeten lokale autoriteiten het certificaat van recente negatieve PCR-test verifiëren voordat u aan boord gaat of tijdens de reis.

Speciale vermelding – Spoedteststraat.nl

De verificatie moet worden voltooid Voor de eerste stop in Nederland. Als deze passagiers geen certificaat kunnen tonen, wordt hen gevraagd het voertuig bij de eerste stop na de grens te verlaten en terug te keren naar hun thuisland.

  • Het negatieve testresultaat moet in het Engels zijn. Het wordt echter geaccepteerd in het Duits, Frans, Spaans of Nederlands. Het document moet de volgende informatie bevatten:

Typ test

  • Moet worden getest Moleculair PCR-type En SARS-CoV-2 / COVID-19. Geen enkel ander type test is geldig, inclusief een snelle test.

Test resultaten

  • Het testresultaat moet negatief zijn (of niet gedetecteerd);
  • De voor- en achternaam van de passagier wanneer deze in het paspoort verschijnen;
  • Datum en tijdstip van de test: De test moet 72 uur voor aankomst van passagiers in Nederland hebben plaatsgevonden.
  • Naam en contactgegevens van het bedrijf of laboratorium dat de test heeft uitgevoerd.
READ  De centrale bank van Nederland maakt haar mea culpa

Pas echter op voor een speciaal kenmerk Verander passagiers Op een luchthaven in Nederland. Ze moeten ook een negatief testresultaat opleveren. Dit zelfs als ze hun reis voortzetten zonder de luchthaven te verlaten. Een uitzondering geldt voor een reden waarop de reis geen invloed heeft (slecht weer, schade, etc.).

Luke Citrinot