Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De regering treedt af en wordt ondergewaardeerd door een loonschandaal

Duizenden gezinnen zijn valselijk beschuldigd van oplichting van gezinsbetalingen. Bedragen die in sommige gevallen tienduizenden euro’s bereikten.

Artikel geschreven door

Gepubliceerd

Leer tijd: 1 minuut.

De Nederlandse premier stapte naar binnen. Op vrijdag 15 januari kondigde Mark Rutte zijn ontslag aan en de corruptie van de belastingdienst van zijn regering, die duizenden ouders ten onrechte beschuldigde van fraude met gezinsuitkeringen.

Mark Rutte, de langstzittende leider van Europa, heeft gezegd dat hij kwesties die gaande waren tot de verkiezingen in maart zal oplossen om de strijd tegen de coronavirusinfectie niet te verstoren. “De rechtsstaat moet zijn burgers beschermen tegen een almachtige regering die op een vreselijke manier heeft gefaald., Zei Mark Root op een persconferentie. Er zijn fouten gemaakt als gevolg van groot onrecht jegens duizenden ouders. “

Duizenden gezinnen zijn ten onrechte beschuldigd van frauduleuze gezinsbetalingen, in sommige gevallen tienduizenden euro’s, voordat ze werden gedwongen deze terug te betalen. Sommige gezinnen verkeren in financiële moeilijkheden. Sommigen zijn onderworpen aan raciale profilering. Een paar mensen schreeuwden toen hij het hoofdkwartier van de regering verliet nadat Mark Rutte zijn ontslag aankondigde.

Volgens recente peilingen is zijn Liberaal-Conservatieve Partij (VVT) mogelijk weer de eerste partij na de parlementsverkiezingen van 17 maart, en de publieke opinie ondersteunt nog steeds het beheer van de gezondheidscrisis. “Onze strijd tegen het coronavirus gaat door”, Beloofde Mark Rutte zijn functie neer te leggen “Zal doen wat nodig is voor het welzijn van het land”.

De 53-jarige politicus, die zijn derde coalitieregering heeft geleid sinds hij in 2010 aan de macht kwam, komt onder toenemende druk te staan ​​omdat zijn kabinet volgende week een motie van wantrouwen in het parlement riskeert. Volgens schattingen van Nederlandse media heeft dit kinderwelzijnsschandaal ongeveer 26.000 ouders getroffen.

READ  De Koning en Koningin der Nederlanden zijn op 5 mei vrolijk bij het jaarlijkse concert aan de oevers van Amsterdam