Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Legendarische Russische spion gearresteerd na poging het Internationaal Strafhof te infiltreren

Victor Muller Ferreira, geboren in april 1989 in Brazilië, had in april als stagiair bij het Internationaal Strafhof (ICC) moeten gaan werken. De Nederlandse inlichtingendienst stelde echter bij aankomst op de luchthaven Amsterdam-Schiphol vast dat de spionage-stagiair, die met een valse identiteit reisde, met het eerste vliegtuig werd teruggebracht naar Brazilië. De Braziliaanse politie arresteerde hem bij zijn terugkeer en zette hem vervolgens op in afwachting van zijn proces.

Van zijn echte naam Sergei Vladimirovitsj Cherkasov had deze 36-jarige Rus medio 2010 zijn eigen legende gecreëerd, zo verklaarde de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in een persbericht. Als Braziliaan uit een arm gezin, in de problemen met zijn ouders en journalistiek willen studeren. Hij moest een bestand starten Proefperiode van zes maanden bij het Internationaal Strafhof als junior analist op de afdeling Preliminary ExaminationsBraziliaanse autoriteiten uitgelegd. Zijn in het Portugees opgestelde intentieverklaring en de vertaling daarvan zijn bij het persbericht van de Nederlandse diensten gevoegd. Het zal veel spelfouten bevatten. ” omdat zij zijn [les agents sous légende] Ze presenteren zichzelf als buitenlanders en hebben toegang tot veel informatie die niet toegankelijk zou zijn voor Russenlegt de AIVD uit. Het belangrijkste doel van GRU [la direction du renseignement militaire russe] Het is militaire inlichtingen, maar het verzamelt ook informatie van politieke of technologische aard. »

procedurele effecten

“Het duurt meestal jaren om zo’n overkapping te bouwen.”benadrukt de AIVD, die de ring beschouwt als een ‘Zeer waarschijnlijk risico’. Als hij als stagiair bij het ICC kon komen, “Hij had de mogelijkheid om inlichtingen te verzamelen, bronnen te zoeken (of te rekruteren) en toegang tot het elektronische systeem van het ICC te regelen.”Nederlandse informatie wordt geschat, eraan toevoegend dat“Hij heeft mogelijk ook de mogelijkheid gehad om de strafprocedures van het Internationaal Strafhof te beïnvloeden”. Door bewijsmateriaal te vernietigen of ermee te knoeien, of zelfs door potentiële getuigen te identificeren.

READ  Australië klaagt China aan voor het opleggen van tarieven op Australische wijnen
Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Oekraïne roept op tot oprichting van een speciale rechtbank voor het misdrijf agressie

Op 2 maart kondigde ICC-aanklager Karim Khan de opening aan van een onderzoek naar misdaden die sinds 2014 in Oekraïne zijn gepleegd. Het ICC doet sinds 2016 ook onderzoek naar de blitzkrieg van de zomer van 2008 tussen Rusland en Georgië op het grondgebied van de afgescheiden provincie Zuid. Ossetië. . Acht dagen nadat hij zijn onderzoek naar Oekraïne had geopend, vroeg de heer Khan de rechters om arrestatiebevelen uit te vaardigen voor twee Russische en pro-Russische functionarissen uit Georgië, beschuldigd van oorlogsmisdaden, in de context van “Vergelijkbaar” Over de gebeurtenissen in Oekraïne, gaf hij aan in zijn aankondiging.

Je hebt nog 17,42% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.